‘fail-i Meçhuller Kadri Bağdu Üzerinden Geliştirilmek İsteniyor’

‘fail-i Meçhuller Kadri Bağdu Üzerinden Geliştirilmek İsteniyor’

Adana'da öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu'nun sır perdesi aralanmadı. Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Azadiya Welat çalışanı İbrahim Karakaş, her günkü rutin işini yaparken silahlı saldırıda...

Adana'da öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtıcısı 46 yaşındaki Kadri Bağdu'nun sır perdesi aralanmadı. Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Azadiya Welat çalışanı İbrahim Karakaş, her günkü rutin işini yaparken silahlı saldırıda hayatını kaybeden Bağdu'nun 1990'lı yıllardaki 'failli meçhulleri' hatırlattığına dikkat çekti.

    Karakaş, "Kobani eylemlerinden sonra Kürt özgür basın kurumları direkt hedef haline getirildi. Bu biraz da geçmiş dönemlerdeki senaryoyu ortaya koyuyor. En son Diyarbakır'da 4 arkadaşımız bu güçler tarafından saldırıya uğradı. Bir arkadaşımız 8 yerinden ağır yaralandı. 1990'lı yıllarda onlarca kişi katledildi, binlercesi gözaltına alındı, tutuklandı. Bugün yaşatılmak istenen tam da 1990'lı yılların senaryosunu yaşatacak şekilde Kadri Bağdu'nun üzerinden gelişti." dedi.

    Olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Karakaş, cinayetin geçmiştekiler gibi failli meçhul olarak kalmasına izin vermeyeceklerini ifade etti. Bunu görüştükleri yetkililere deklare ettiklerini anlatan Karakaş, şöyle devam etti: "Cinayetin bugünkü süreçten bağımsız olmadığının altını çizmek gerekir. Son dönemlerde yaşananlara baktığımızda açık olarak sistem medyası tarafından yaptığımız haberlerden ötürü hedef gösteriliyoruz. Kadri arkadaşımız da bu çalışmaların bir parçası. Her gün bu haberleri halka ulaştıran birisi. Kadri yaklaşık 16 senedir gazetemizin çalışanı. Bu sürede defalarca tutuklandı, tehdit edildi, gözaltında iken işkenceye maruz kaldı. Bunlara dikkat çekmek gerekir. Sıradan biri değildi."

    Bağdu'nun sokak ortasındaki saldırıda hayatını kaybetmesinin 1990'lı yıllardaki saldırıların tarzını yansıttığına değinen Karakaş, "Kadri Bağdu, 16 yıllık çalışmasından dolayı şimdiye kadar hiç bir şikayet almamıştır. Kimseyle bir tartışması, kavgası ve husumeti olmamış. Alacak-verecek meselesi yok. Hakkında negatif bir şey bilmiyoruz. Oluşturulan bir heyet Vali, Cumhuriyet Başsavcısı ve Emniyet Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirildi. Durumun hassasiyetini kendilerine ilettik. 'Sıradan bir olay değil, bu şekilde ele almadığımızı' belirttik. Kendileri de konuya hassas yaklaştıklarını, bu işi aydınlatacaklarını söyledi." ifadelerini kullandı CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.