Facebook Kurucusundan, Hindistan Gençlerine Övgü

Facebook Kurucusundan, Hindistan Gençlerine Övgü

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Hindistan’a övgüler yağdırdı. Yeni neslin çok yetenekli olduğunu belirten Zuckerberg, Hindistan için “sınırsız potansiyele sahip harika bir ülke” tanımlamasını yaptı. Mark...

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Hindistan’a övgüler yağdırdı. Yeni neslin çok yetenekli olduğunu belirten Zuckerberg, Hindistan için “sınırsız potansiyele sahip harika bir ülke” tanımlamasını yaptı.

Mark Zuckerberg, Facebook’un Güney Asya’da yaygınlaşması için bugün Hindistan’a gitti. Ülkede iki gün ziyaretlerde bulunacak olan Zuckerberg, yarın Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya gelecek. Zuckerberg, Başbakan Modi ile özellikle gelişmemiş bölgelerdeki insanların, Facebook'a nasıl bağlanacağı hakkındaki fikirlerini paylaşacak.

Hindistan’da basına konuşan Zuckerberg, uzay aracını başarıyla Mars’a gönderen Hindistan’ı tebrik etti. Ayrıca bu olayın ülke için büyük bir başarı olduğunu söyledi. Hindistan’da yetişen yeni neslinden övgü ile bahseden Zuckerberg, gençlerin geleceği tanımlamak için yetenekli olduğunu dile getirdi. Zuckerberg, gençlere yönelik övgülerini şöyle sürdürdü: “Onlar Hindistan’ı dünyaya getirecek, dünyayı Hindistan’a getirecek.”

Öte yandan Zuckerberg, günümüzde internete bağlanmanın bir insan hakkı olduğunu vurguladı: “Dünya nüfusunun 3’te 2’sinde internet erişimi yok. İnterneti uygun fiyat yaparak herkese ulaştırmak lazım ki herkes kullansın.” Zuckerberg, ülkede internetin uygun fiyatta olması için yardımcı olmak istediğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.