Facebook kötü, Apple tatmin etmiyor!

Facebook kötü, Apple tatmin etmiyor!

Çok sık basınla buluşmayı sevmeyen Google kurucu ve CEO'su Larry Page teknoloji dünyasının diğer devleriyle ilgili aklından geçenleri tüm açıklığıyla paylaştı.

Wired dergisine açıklamalarda bulunan Page Facebook tarafından domine edilen sosyal ağ pazarında rekabetin zor olup olmadığıyla ilgili bir soruya "Facebook alanında güçlü bir firma. Ancak sunduğu ürünlerde çok kötü bir iş çıkarıyorlar. Ayrıca bizim başarılı olmamız için Facebook'un başarısızlığına ihtiyacımız yok. Arama işine ilk girdiğimizde çevremde zaten 5 arama firmasının olduğunu ve bizim batacağımızı söyleyenler oldu. Biz onlara arama motoruyuz ama farklı birşeyler sunuyoruz diye cevap verdik" dedi.

Röportajın yayımlanma tarihi olmasa da yapılış tarihinin Facebook'un sosya ağ aramasını tanıtmadan önce olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani Page'in hedefindebüyük ihtimalle Facebook'un hafiften Google'ın alanına girdiği ürünü yoktu.

Facebook çapkınlığa yeni boyut getirdi haberi için tıklayınız...

Page, kendi kendine yol alabilen araba gibi yenilikçi çalışmaları barındıran Google X projesinin gerekliliğini anlatırken ise Apple'a taş atmayı ihmal etmedi. Google içinde sürekli olarak 'Bu kadar para ve insan kaynağıyla neden daha fazla şey üretmiyoruz?' tartışmasının devam ettiğini belirten Page "Buna karşılık olarak Apple'ın çok çok az sayıda ürünü olduğunu söyleyebilirsiniz ve bu stratejiyle başarılı da oldular. Ama ben bunu tatmin edici bulmuyorum. Dünyada teknolojiyle insanların hayatını geliştirmek için birçok fırsat var" diye konuştu.

Page'in bu sözleri teknoloji dünyasında büyük ses getirdi.

Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.