EYT'liler için çözüm!

EYT'liler için çözüm!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, KHK ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konularına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, TV5’te yayınlanan “Buluşma Noktası” programında, Mehmet Ali Kayacı’nın sorularını cevapladı.

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sevim, KHK ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konularına ilişkin de konuştu.

TV5'te yer alan habere göre Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) Türkiye’de bir zulüm düzeninin hayata hakim kılındığını ifade eden Sevim, “KHK ile gerçekten çok mağdur edilen insanlar var. Emekleri zayi edilen insanlar var. İnsanlar çalışmış profesör olmuş, bir anda profesörlüğü elinden alınıyor. İş adamı olmuş, mal varlığına el konuluyor, bir anda çırak çıkıyor” diye konuştu.

Sevim, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda da “Türkiye’de sağlık giderlerinin karşılanması, son derece önemli bir gider kalemi oluşturuyor. Maalesef bugün aktif çalışanların primleriyle emeklilerin maaşları ödenemiyor. Bütçe açığının en önemli bölümü, bundan kaynaklanıyor. Dolayısıyla bugünkü şartlarda bu mantıkla EYT’lilerin de devreye girmesiyle bu problemin çözülmesini mümkün görmüyor, mevcut iktidar. Yani bu işin bütçe açığını çok daha fazla ileri derecelere çıkarabileceğini, götürebileceğini düşündüğünden dolayı, daha doğrusu korktuğundan dolayı, EYT’lilerin problemini çözmeye yanaşmıyor” diye konuştu.

İsrafın ve yolsuzluğun kaldırılmasıyla bu problemin çözülebileceğini belirten Sevim, “Ama bu bir zulüm yani. Bir haksızlık. Kesinlikle çözülmesi lâzım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.