Eximbank, İhracatçılara 30 Milyon Dolar Kredi Sağlayacak

Eximbank, İhracatçılara 30 Milyon Dolar Kredi Sağlayacak

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, daha çok ihracatçıya ulaşmak için ihracatçıya sağlayacakları kredi miktarını bu yıl 8,5 milyon dolardan 30 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, daha çok ihracatçıya ulaşmak için ihracatçıya sağlayacakları kredi miktarını bu yıl 8,5 milyon dolardan 30 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi.

İhracatçılara ve ihracata yönelik imalat yapan, yurtdışında faaliyet gösteren firmalara kredi, sigorta ve garanti hizmetleri sunan Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri ve ihracat yapan firma temsilcileriyle dernek binasında bir araya geldi.

Hayrettin Kaplan, krediden sorumlu Müdür yardımcısı Mesut Gürsoy, ülke kredilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin ve Sigorta ve Garanti İşlemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenan Aykut’un katıldığı kahvaltılı toplantıda ŞUGİAD üyelerine krediden yararlanma ve sigorta işlemleri hakkında bilgi verildi. Burada konuşan Genel Müdür Hayrettin Kaplan, son yıllarda yeni bir hizmet anlayışı ile yola devam ettiklerini belirterek daha çok ihracatçıya ulaşmak istediklerini dile getirdi. Ülke geneli 7 temsilcilikleri olduğunu anımsatan Kaplan, anlaşma yaptıkları bazı özel bankalar aracılığı ile de müşteriye ulaştıklarını belirtti. Kaplan, Kredi kullanırlılığını arttırmak ve işadamlarına yeni fırsatlar sunmak için Son zamanlarda işadamlarını ve ilgili dernekleri bire bir ziyaret ederek talep ve isteklerini dinlediklerini anlattı.

İhracatçıya verilen desteğin hızla büyüdüğünün altını çizen Kaplan ihracatçıya şu müjdeyi verdi: "Biz 2010 yılında ihracatçımıza yaklaşık 8,5 milyon dolar gibi bir destek veriyorduk. 2011’de bir değişim başlattık. Daha fazla ihracatçının ihtiyacını gidermek, sorunlarının çözümüne yönelik çalışma başlattık. Dinlediğimiz ihracatçıların talebi üzerine 8,5 milyar dolarlık kredi miktarını bu yıl 30 milyar dolar desteğe çıkacağız. Tabi bu destekte en büyük destek reeskont kredileri. 2010 yılında bir milyar dolar olan reeskont kredilerini bu yıl inşallah 15 milyar dolara yaklaşacak. Reeskonto kredileri ile sağladığımız desteğe Türkiye’de maliyet anlamında hiçbir banka rekabet edemez."

"AFRİKA PAZARINI ÖNEMSİYORUZ"

Türk Eximbank’ın, 1987 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kurulduğunu anımsatan Genel Müdür Kaplan, dünyada 100 yıllık geçmişe sahip örneklerin bulunduğunu kaydetti. Müteahhit hizmetleri ile başladıkları görevine şuanda geniş bir kesime hizmet verdiklerini kaydetti. Afrika pazarına da değinen Kaplan, şu bilgileri verdi: "Özellikle Afrika’da çok ciddi talep var. Orda önemli bir potansiyel görüyoruz. Hem o ülkelerden bize yapılan ziyaretler hem de bizim Türk işadamlarının orda yaptığı faaliyetler bu yönde önümüzdeki yıllarda çok daha fazla destek vereceğimizi gösteriyor. Yurtdışı desteklerimizi, yoğunlukla Afrika ülkelerine ihracat yapan firmalar kullanıyor. Afrika, ülkemiz olduğu kadar bizim için de önemli bir Pazar. Firmalarımıza, başka finans kurumlarına göre daha uygun faizli krediler kullandırıyoruz. Bizimle çalışmayan firmaların dahi diğer bankalar karşısında pazarlık gücünün arttığını biliyoruz."

Hayrettin Kaplan ve yönetim kadrosunu Şanlıurfa’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da "TUSKON’un bir toplantısında sayın Genel Müdürümüz Kaplan’ı kentimize davet etmiştim. Türk Eximbank kredilerinden şimdiye kadar 2 firma yararlanıyordu. Bu ziyaretle kredilerden faydalanan firma sayısının 12’ye çıkacağına inanıyorum." dedi.

ŞUGİAD olarak, başta Türkiye ve Şanlıurfa’ya katkı sağlamaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Öksüzoğlu, "Geçtiğimiz hafta sonunda TUSKON Başkanlar Kurulu Toplantısı ve akabinde 207 TUSKON üyesi, yatırım yapabilecek dernek başkanlarının kentimize gelmesiyle moral bulmuştuk. Yine, yatırımcı ve ihracatçıya destek olan Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan’ı ve yönetim kadrosunu da ağırlamış olmamız, Şanlıurfa’nın gelecek günlerinin ne kadar parlak olacağının bir göstergesidir." diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.