Evlilik Ve Aile Okulu Kapılarını Açtı

Evlilik Ve Aile Okulu Kapılarını Açtı

Aile kavramını güçlü kılmak adına Bursa merkez Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Evlilik ve Aile Okulu’ kapılarını açtı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde eğitim verecek olan Evlilik ve Aile Okulu’nda, konusunda...

Aile kavramını güçlü kılmak adına Bursa merkez Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Evlilik ve Aile Okulu’ kapılarını açtı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde eğitim verecek olan Evlilik ve Aile Okulu’nda, konusunda uzman doktor, avukat, ilahiyatçı, rehber öğretmen ve kişisel gelişim uzmanları tarafından verilecek tıp ve evlilik, medeni hukuk, İslam’da evlilik ve aile içi iletişim dersleri yer alacak. 4 hafta sürecek eğitim programında dersler, haftada 2 gün olmak üzere 2’şer saatten toplam 16 saat olacak.

‘Mutlu Aileler, Mutlu Yıldırım’ anlayışıyla hayata geçirilen Evlilik ve Aile Okulu’nda ilk dersi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali verdi. Aile kavramının toplum için önemli bir olgu olduğunu söyleyen Edebali, “Günümüzde aile bireylerinin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimler karşısında zorlandıklarını görüyoruz. Aile bireylerinin bu konularda sorunlar yaşadıklarını görüyoruz. Biz de belediye olarak bu sorunlara karşı aile bireylerimize destek vermek adına bu projemizi hayata geçirdik.” dedi.

GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ TOPLUM

Ailenin güçlü olmasının toplumu da güçlü kılacağını ifade eden Edebali, şunları dile getirdi: “Aile zayıfsa o milletin sadece ekonomik kriterlerle güçlü sayılması kabul edilemez. Bu sebeple bugün Avrupa, gelecek adına, aile kavramını koruyamamaktan korkmaktadır. Yıldırım, aile değerlerini yaşatan bir toplum. Bunu daha da geliştirmek için de böyle bir okulu hizmete açtık.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.