Ev yemeği özleyenlerin mekanı

Ev yemeği özleyenlerin mekanı

Ev yapımı börek ve ekmeğe özlem duyanlar, Börekçim dükkanını işleten Emine Kılıçer'in yanına koşuyor. Börekçim dükkanın müşterilerinin önemli bir kısmı ise üniversite öğrencisi ve askerlerden oluşuyor.

Ev yapımı börek ve ekmeğe özlem duyanlar, Konya'da sayıları son yıllarda artan mekanlara akın ediyor. Daha çok askerlerin ve öğrencilerin tercih ettiği Börekçim ev yapımı börek ve ekmek dükkanında, evinden uzak olan ve farklı çeşitteki bu tatlara özlem duyan her kesimden vatandaşa hizmet sunuluyor. Saç böreği, su böreği, kol böreği ve bazlama. Birbirinden güzel ve lezzetli olan ev yapımı bu çeşitler, Emine Kılıçer sayesinde, bu tatlara özlem duyanların hizmetine sunuluyor. Ev yapımı börek ve ekmeğe daha çok evlerinden uzak olan askerlerin ve öğrencilerin tercih ettiğini belirten Kılıçer, “Allah'a çok şükür işlerimiz iyi. Hafta içi de ilgi çok ama özellikle hafta sonu izine çıkan askerler ve okulları tatil olan öğrenciler, buraya daha çok geliyorlar. Evlerinden uzak oldukları için anne yapımı bu böreklere ve ekmeklere uzaklar. Biz de elimizden geldiğince bu kardeşlerimize hasret duydukları tatları tatma olanağı sağlıyoruz. Sadece askerler ve öğrenciler değil, kent yaşamı içerisinde bu doğallıktan uzak kalan ve bu çeşitleri yapma fırsatı bulunmayan bütün vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HAMUR AKŞAMDAN YOĞURULMALI

Böreğe ve ekmeğe tat veren en önemli şeyin dinlenmiş hamur olduğunu söyleyen Kılıçer, konuşmalarını şöyle tamamladı: “Hamurumuzu akşamdan yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra sabaha kadar dinlendiriyoruz. Hamur dinlendirilmelidir. Böreğin ve ekmeğin lezzetli olmasının altında yatan sır buradadır. Hamur kağıt inceliğinde olmalıdır. Hamuru açarken çok özen gösterilmelidir. Müşterinin memnuniyeti bizim için çok önemlidir. Esnaflık çift taraflı güven üzerine kuruludur. Bizi daha çok tercih eden asker ve öğrencilerden duyduklarımız bizi daha çok mutlu ediyor. Dükkan açmak önemli değil. Dükkan açmanın yanı sıra devamlılığı sağlamak önemlidir. Hitap ettiğin kesimin memnuniyetini ve rızasını kazanmak çok önemlidir. Dükkanın temiz olması, yaptığın işi severek yapman ve gelen müşterilerine sevgi ile yaklaşmak bunların hepsi çok önemli konulardır. Fiyatlarımız da uygun. Kimsenin bütçesini zorlayacak kadar fiyatlarımız pahalı değil. Bir öğrenci rahatlıkla beş lirayla karnını doyurabilir. Her kesimden vatandaşımızı bekliyoruz. Hepsi buyursun gelsin. Herkes kendini burada kendi evindeymiş gibi hissediyor. Bu durumdan bizde çok mutlu oluyoruz” dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.