Ev Yapımına Engel Olan Ceviz Ağacını Kesmedi, Evin İçine Aldı

Ev Yapımına Engel Olan Ceviz Ağacını Kesmedi, Evin İçine Aldı

Tunceli’de ev yapmak istediği alanın üzerinde bulunan ceviz ağacını kesmeyen 65 yaşındaki Gülüzar Uçar, ilginç bir yöntemle ceviz ağacını evin içine aldı.Gülüzar Uçar, 1993-94 yıllarında yoğun çatışmalar nedeniyle köylerini boşaltarak...

Tunceli’de ev yapmak istediği alanın üzerinde bulunan ceviz ağacını kesmeyen 65 yaşındaki Gülüzar Uçar, ilginç bir yöntemle ceviz ağacını evin içine aldı.

Gülüzar Uçar, 1993-94 yıllarında yoğun çatışmalar nedeniyle köylerini boşaltarak İstanbul’a göç etmek zorunda kaldı. Çözüm süreciyle birlikte yeniden Tunceli merkeze 40 kilometre uzaklıkta bulunan Uzuntarla köyüne dönen Gülüzar Uçar, yıkılan evinin yerine ev yapmak isteyince ceviz ağacı engel çıkardı. Köylerini terk ettikten sonra yıkılan evlerinin içinde yeşeren ve büyüyen ağacı kesmek istemeyen Gülüzar Uçar, ilginç bir yönteme başvurarak ceviz ağacını kesmekten kurtardı.

Evin inşasına başlayan Uçar, inşaat işçisinden ceviz ağacını evin mutfak kısmına almasını istedi. İnşaat işçisi Ali Arıcı da ilk kez bir teknik kullanarak, yaptığı evin mutfak kısmına ceviz ağacını da alacak şekilde ev yapımına devam etti. Ceviz ağacının kendisi için çok değerli olduğunu, yapmak istediği eve engel olmadığını belirten Gülüzar Uçar, “Bu ceviz ağacını kesmek istemiyoruz. Bir insan kadar değeri var bizim için, ağacı evin içine aldık. Bu canlı bir ağaç, kesmek istemiyoruz. İstanbul’da bir ağaç için ölen gençleri düşününce üzülüyom, bu yüzden bu ağacı kesmek istemedik.” dedi.

Gülüzar Uçar’ın inşaatında çalışan işçi Ali Arıcı da böyle bir işte ilk kez çalıştığını, bir ağacı kurtarmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Arıcı, ”Ben inşaatta çalışıyorum. Fakat böyle bir şeyle yeni karşılaşıyorum. Bu ağacı evin içine aldık. Bu da çok mutluluk verici ve zevkli bir iş, bunu kesseydik yok olup gidecekti. Şu anda bizim birlikte evde yaşayacak. Zaten bütün ağaçlar bu yol boyu tahrip edildi. Ağacı, yok etmekten ise bu şekilde korumak çok güzel bir şey oldu.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.