Ev kirası 10 bin TL'nin altında olan şehirler belli oldu! Listede Konya yok

Ev kirası 10 bin TL'nin altında olan şehirler belli oldu! Listede Konya yok

Son yıllarda Türkiye’nin en sıcak ve tartışmalı konularından biri haline gelen konut kira fiyatları, ülke genelinde önemli değişimlere sahne oluyor.

Son yıllarda Türkiye’nin en sıcak ve tartışmalı konularından biri haline gelen konut kira fiyatları, ülke genelinde önemli değişimlere sahne oluyor. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kira bedelleri, hem şehirlerarası farklılıklar hem de ekonomik etmenlerle sürekli bir değişim içinde. Gayrimenkul platformu Endeksa’nın son verilerine göre, ülke genelinde ortalama aylık konut kira bedeli 18.640 TL olarak ölçülmüş durumda. Bu rakam, pek çok kişi için konut kiralarının yüksekliğini ve ekonomik baskıları gözler önüne seriyor.

Ancak, dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise bazı illerde kira bedellerinin 10 bin TL’nin altında olması. Bu durum, kira fiyatlarının büyük şehirlerdeki yüksek rakamlardan uzaklaşan bölgelerde daha uygun seviyelerde seyrettiğini gösteriyor. Özellikle ekonomik olarak daha uygun maliyetli şehirler, kiracılara ve yeni konut arayanlara cazip fırsatlar sunuyor. İşte bu çerçevede, 10 bin TL’nin altında kira bedeli olan iller ve bu şehirlerin kira fiyatlarının detayları aşağıda yer alıyor. Bu bilgiler, konut kiraları konusunda bölgesel farklılıkları anlamak isteyenler için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

10 Bin TL'nin Altında Kira Fiyatları Olan Şehirler

Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye’de konut kiralarının 10 bin TL’nin altında olduğu iller şu şekilde sıralanıyor:

  1. Muş: 7.670 TL
  2. Kilis: 8.397 TL
  3. Kütahya: 9.325 TL
  4. Burdur: 9.468 TL
  5. Hakkâri: 9.516 TL
  6. Kars: 9.606 TL
  7. Bingöl: 9.806 TL
  8. Bitlis: 9.813 TL
  9. Isparta: 9.995 TL
  10. Yozgat: 10.454 TL

10 Bin-12 Bin TL Arası Kira Fiyatları Olan Şehirler

Diğer yandan, Nevşehir, Denizli, Karaman, Kastamonu, Bayburt, Batman, Aksaray ve Mardin gibi şehirlerde ise ortalama kira bedelleri 10 bin-12 bin TL arasında değişiyor.

En Yüksek Kira Fiyatlarına Sahip Şehirler

En yüksek kira bedellerine sahip şehirler arasında Muğla, aylık ortalama 25.500 TL ile ilk sırada yer alıyor. İstanbul’da ortalama kiralar 23.373 TL, İzmir’de 21.902 TL ve Ankara’da ise 20.965 TL olarak ölçüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum