Euro ve dolar yükselmeye devam ediyor

Euro ve dolar yükselmeye devam ediyor

Dolar ve Euro kurlarındaki ani artışlar Türk Lirasının değer kaybetmesi nedeni ile ciddi oranda artış gösterdi. Dolar TL karşısında tarihi zirveyi gördü!

Döviz kurlarındaki fahiş artış, seçimlerin sonuçlanmasının ardından ivme kazanmaya devam ediyor. Salı günü, dolar/TL kuru yeni bir rekor kırarak 21,72 seviyesine yükseldi.

Euro/TL ise hızla yükselerek ilk kez 23 TL sınırını aşarak 23,38 seviyesine ulaştı.

Dolar ve euro kurlarındaki bu yükseliş, Türk lirasının değer kaybetmesine ve yüksek enflasyon riskine işaret ediyor. Seçim sonuçlarından sonra ekonomik belirsizliklerin artması ve yatırımcıların güveninin sarsılmasıyla birlikte döviz talebi artış gösterdi. Bunun sonucunda döviz kurları hızla yükselişe geçti ve rekor seviyelere ulaştı.

Özellikle euro/TL kurunun 23 TL sınırını aşması, Türk lirasının euro karşısında değer kaybının derinleştiğini gösteriyor. Bu durum, Türkiye'nin ithalatını ve dış ticaret dengesini olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda, döviz borcu olan şirketlerin maliyetlerinin artması ve enflasyonun daha da yükselmesi gibi ekonomik sorunlara da yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.