Etin ateşi düştü

Etin ateşi düştü

Et fiyatlarında bugünlerde kısmi bir düşüş görülüyor. Kurban Bayramı'ndan önce 40 liraya kadar yükselen kırmızı etin fiyatı 34 liraya kadar indi. Et satışında da ciddi bir düşüş söz konusu. Düşüş tüketiciyi sevindirirken, üreticileri üzdü

Kırmızı etin ateşi düştü. Et fiyatlarında kısmi bir düşüş yaşanıyor. Melike Hatun Çarşısı esnaflarından Karataş Et ve Piliç Ürünleri'nin sahibi İbrahim Karataş, “Et fiyatları geçtiğimiz aya göre 1-2 TL düşüş gösterdi. Dana kıymayı 34 TL'den satışa sunuyoruz. Yine aynı şekilde 38 TL'ye sattığımız dana kuşbaşı ise 37 TL'den satmaktayız. Kuzu kıyma ve kuşbaşının fiyatı aynı. Kurban Bayramı'nda 800-900 TL fiyatları arasında satılan kurbanlar şu anda 600-700 TL civarında satılıyor. Her sene olduğu gibi Kurban Bayramı'ndan sonra fiyatlarda bir düşüş oluyor. Bunun başlıca nedeni ise tüketicinin evinde etin olması. Herkes difrize etini koyuyor. Yaklaşık 5-6 ay o eti tüketebiliyor. Bu soğuk dondurucular çıktı çıkalı bayramdan sonra oldukça işlerimiz düşüyor. Bizim tek rakibimiz difriz” dedi.

ET FİYATLARI BORSA GİBİ

Konya Et Sarayı'nın sahibi Bekir Demirci de, perakende et satışlarında düşüş olduğunu, ancak toptan et satışlarının olumlu yönde seyrettiğini belirtti. Demirci, “Her sene Kurban Bayramı'ndan 15-20 gün sonra satışlar açılıyordu. Ama bu sene o hareketliliği hala göremedik. Satışların hala artmamasının en büyük sebebi seçimin olması. İnşallah seçimden sonra hükümet kurulduktan sonra işlerimizin açılacağını ön görüyorum. Dükkanımızın hala sinek avlamasının ikinci neden ise bu yıl Kurban Bayramı'nın ardından her şey üst üste gelmesi. Kurban Bayramı'ndan sonra hemen okullar açıldı. Tüketicinin çocuklarının okul araç-gereç alması onları çok etkiledi. Okulların açılmasından sonra tüketicinin yakacak alışverişi başladı. Herkes evine kömür ve odun aldı. Hem yakacak alımından hem okulların açılması tüketicinin bütçesini sarstı. Zaten hükümetin kurulamamasından dolayı ortaya çıkan nakit para sıkıntısı halen devam ediyor. Bu durum inşallah bir an önce sona erir. Yoksa böyle giderse kasaplar içinde kötü günler bekliyor olabilir” dedi. 

TAVUK FİYATLARI DÜŞTÜ

Tavuk fiyatlarında da muazzam bir düşüşün olduğunu kaydeden Demirci, “Tavuk fiyatlarında büyük bir düşüş var. Tüketici bu durumu iyi değerlendirmeli. Kırmızı etin fiyatını yüksek bulan vatandaşlarımız tavuğa yöneliyor. Her sene olduğu gibi bu yıl da kurbandan dolayı tavuk düşüşe geçti. Fiyatlarımız normal seviyenin 2-3 TL aşağısında seyrediyor. Bir de kasaplar olarak yakındığımız bir durum var. Ondan da sizlere bahsetmek istiyorum. Şu anda et fiyatları borsa gibi. Her kasap tutturabildiği fiyata satıyor. Bu durum her kasabı etkiliyor. Yüksek fiyata satan kasabın eti iyi olurken düşük fiyata satan kasabın eti kötü olarak algılanabiliyor. Yetkililerin derhal bu duruma el atmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.