Eti Alüminyumun peşkeşini sorgulayın

Eti Alüminyumun peşkeşini sorgulayın

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Atilla Kart, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor

Önceki gün Seydişehir ve beldelerini ziyaret eden Kart, “Eti Alüminyum tesislerinin kimlere nasıl peşkeş çekildiğini AKP’li bakan başta olmak üzere milletvekilleri sorun ve sorgulayın” dedi. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Başkanı Cumhur Koyuncu, İl Yöneticileri Seydişehir ilçesinde esnafı ziyaret etti. Esnafı tek tek dolaşarak, 12 Haziran seçimlerinin önemini anlatan Kart, “İktidar partinin milletvekili adayları da sizlerin karşısına çıkacak. Şunu sormanızı sorgulamanızı istiyorum. Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri özelleştirilmeden önce meydanlarda özelleştirildiği zaman 5 bin kişi çalışacak dediler ve bugün 800 kişi çalışıyor. Yargı kararına rağmen halen bu kurum geri iade edilmiyor. Bunun hesabını sorun” diye konuştu.

Taraşçı beldesinde de konuşan Atilla Kart, “Bizim ayrımız gayrımız yok. Başörtülü, başı açık, türbanlı ayrımımız yok. Fakat böyle bir ayrımız gayrımız varmış gibi bunu üzerinden Türkiye’yi bölmek istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyenlere buradan bir kez daha haykırıyorum, Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye” dedi.

Kart, konuşmasında AKP Konya Milletvekili Adayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da sert bir dille eleştirdi. Kart, “Dış işlerinde başarılı olduğunu söyleyen bir bakan var. Filistin’de iç barışı sağladığını söylüyor meydanlarda. Konya’nın sorunlarından haberi yok. Dünyayı yönettiğini söyleyen bakana Konya’nın sorunlarını sorun ve sorgulayın” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.