Et fiyatları zirveyi gördü!

Et fiyatları zirveyi gördü!

Son 1 ay içerisinde ete en az yüzde 10 oranında zam geldi. Et fiyatları Kurban Bayramı sonrası zirveyi gördü. Fiyatlardaki artışa ise yem fiyatlarına gelen zamlar gerekçe gösterildi 

7'den 70'e her ürüne zam gelmeye devam ediyor. Zam furyasından kırmızı et de nasibini aldı. Kurban Bayramı'ndan sonra kırmızı ete gelen zamlar, dikkatlerden kaçmadı. Kıymanın kilogram fiyatı yağ oranına göre 70 liraya dayandı. Kuşbaşının fiyatı da 80 liraya yaklaştı. Vatandaş, eskisi gibi et tüketemediğini söylerken, kasaplar da satışlarının azaldığını aktardı. 

SON 1 AY İÇİNDE YÜZDE 10 ORANINDA ZAM GELDİ

Ayhan Et-Kasap Sahibi Ayhan Pekdoğru, kırmızı etteki fiyat yüksekliği ile ilgili Merhaba'ya konuştu. Et fiyatlarındaki yükselişin yeni olmadığını ifade eden Pekdoğru, birçok sebepten ötürü fiyatların yükseldiğine dikkat çekti. Ete gelen zammın en önemli gerekçesinin de yem fiyatlarına gelen zamlar olduğunu kaydeden Pekdoğru, “Et fiyatları, yem fiyatlarına bağlı olur. Yem fiyatı yükselirse ete de zam gelir. Yeme çok ciddi oranda zam geldi. Son 1 aylık zaman dilimi içinde de kırmızı ete yüzde 10 oranında bir zam geldi” dedi.

4-1-1.jpg

YEM FİYATININ ACİLEN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKİR!

Kasap Pekdoğru, hayvan üretiminde bir problemin olmadığını da aktardı. Türkiye'de hayvan sayısının fazla olduğuna işaret eden Ayhan Pekdoğru, daha sonra şunları söyledi: “Hayvan sayımız yeterli ancak işletim maliyeti çok yüksek. Maliyetin yüksek olması, et fiyatlarına olumsuz yani zam olarak yansıyor. Üreticiler, yüksek yem fiyatlarından şikayetçi. Yem fiyatlarının kontrol altına alınması şart. Yem fiyatı, piyasanın dengesini de alt üst etti. Sadece bu ay içinde ete 5-6 lira oranında zam geldi. Bundan sonraki süreç içerisinde ete bu kadar yüksek oranda zam geleceğini öngörmüyoruz. Vatandaşın durumu ortada. Ekonomik veriler ortada. Vatandaşın et tüketiminde de bir azalma söz konusu.” 

KASAPLARDAKİ ET FİYATLARI GENEL OLARAK ŞÖYLE

Konya'da kasaplarda genel olarak et fiyatları ise şöyle; “Kıyma 70-76 TL. Kuşbaşı 80-100 TL. Biftek-Antrikot 100 TL. Bonfile 120 TL. Ciğer 55 TL. Kuyruk yağı 50 TL. Kasap sucuk 70-75 TL.”

ZELİHA ÇİÇEKDAĞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum