Et 45 lirayı buldu

Et 45 lirayı buldu

Et fiyatları aldı başını gidiyor. Kırmızı et tüketimi lüks haline geldi. Etin kilosu 45 liraya dayandı. Etin fiyatı artarken satışlar da düştü. Fiyatlardaki yükseliş hem vatandaşı hem de kasapları rahatsız ediyor

Et fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilemiyor. Halk et alamıyor, kasaplar et satamıyor. Fiyatların yüksek olmasından hem halk hem de kasaplar rahatsız. Kimine göre et fiyatlarının yüksek olması et ithalatının yeterince yapılmamış olmasıyken kimine göre de yem fiyatlarının aşırı yükseliş göstermesi. Kırmızı etin kilo fiyatı 34 ila 36 lira arasında değişiyor. Bazı kasaplarda kuşbaşı etin kilosu 42 liraya satılıyor. Marketlerde fiyatlar daha yüksek. Marketlerde etin kilogram fiyatı 45 lirayı buluyor. Kasaplarda dana kıyma 33-37 lira, dana biftek 43-50 lira, dana kuşbaşı 37-40 lira, dana antrikot 50-60 lira, dana bonfile 60-65 lira, kuzu kuşbaşı 34-36 lira, kuzu pirzola 45-50 lira, keçi but 30-35 lira, keçi kol 32-35 lira, keçi gerdan 26-28 lira, keçi kaburga 24-26 liradan satılıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı ile beraber et fiyatlarında bir düşüş olup olmayacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Vatandaş et fiyatlarının düşmesini beklerken kasaplar ise et fiyatlarının düşmeyeceği kanaatinde.

VATANDAŞ EVİNE ET GÖTÜREMİYOR

Yusuf Armutlu isimli vatandaş, “Et fiyatları çok yüksek. Kurban Bayramı yaklaşıyor bununla beraber et fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz. Halk et yiyemiyor. Yetkililer buna çözüm bulmalı” sözlerini kullandı. Hakan Korkmaz da, “Et fiyatları almış başını gidiyor. Halkı kimse düşünmüyor. Et almak artık büyük bir lüks haline geldi. Fiyatlar bir türlü düşmüyor. Halk mağdur oluyor devletimiz bu işe ne zaman müdahale edecek. Bunun bir çözümü olmalı” şeklinde konuştu.

ET SATIŞLARI ÇOK DÜŞTÜ

Et fiyatlarının yüksek olması sebebiyle kasaplar da iş yapamaz duruma geldi. Et satışlarının çok düştüğünü ifade eden kasaplar bunun çözümünün canlı hayvan ithal etmekle mümkün olduğunu söylüyor. Fiyatlar hakkında bilgi veren Kasap Erhan Bedirler, “Et fiyatlarının yüksek olmasının birçok sebebi var. Bunlardan en başta geleni ise ithal etin istenilen miktarda gelmemesi ve yeterince canlı hayvan ithalatının yapılmamış olması. Bunları devletin çözmesi gerekiyor. Biz kasaplar da ucuz et satmak istiyoruz. Fakat bize de et pahalı geldiği için bizde pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Ülkemizde ciddi anlamda hayvan sıkıntısı var. Besicilik yapanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Eskiden herkes hayvancılık yapıyordu ama şimdi köylü halk bile hayvancılık yapmak istemiyor. Bu yüzden et fiyatları düşmez tam tersine yükseliş bile gösterebilir. 15 Temmuz'dan sonraki süreçte et satışları durma noktasına geldi. Et satışlarının düşmesine yaklaşan Kurban Bayramı'nın da etkisi var” ifadelerini kullandı.

UCUZ ET SATANA GÜVENMEYİN

“Et fiyatlarının yüksek olmasının sebebi yem fiyatlarına yapılan zamdır” diyen Kasap Hasan Çoban da, “Bu yıl yem fiyatlarına çok zam yapıldı. Önümüzdeki yıl yem fiyatları daha da pahalı olur diye düşünüyoruz. Çünkü bu yıl çiftçimiz mahsül alamadı. Bu da yem fiyatlarına olumsuz şekilde yansıyacak ve dolaylı olarakta et fiyatlarının da yükselmesine sebep olacaktır. Ucuz et satan yerler de olabilir. Ancak güvenilir ve helal et için güvendiğiniz yerden alışveri yapın” uyarısında bulundu.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.