Esrar Tarlası İçin 2 Kilometrelik Sulama Sistemi Kurulmuş

Esrar Tarlası İçin 2 Kilometrelik Sulama Sistemi Kurulmuş

Elazığ’da esrar tarlalarına 360 jandarma personeli tarafından düzenlenen şafak operasyonunda 30 milyon değerinde 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Tarlalara ekilen hint kenevirinin sulanmasi icin 2 kilometre uzaktan...

Elazığ’da esrar tarlalarına 360 jandarma personeli tarafından düzenlenen şafak operasyonunda 30 milyon değerinde 1 ton kubar esrar ve 60 bin kök dişi hint keneviri ele geçirildi. Tarlalara ekilen hint kenevirinin sulanmasi icin 2 kilometre uzaktan boru ile su getirildiği ortaya çıktı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı istihbarat ekipleri tarafından Palu ilçesine bağlı Gökdere ve Kırkbulak köyleri Payamlı mezrasında meşe ağaçları arasında oluşturulan tarlalarda esrar ekildiği belirlendi. Yapılan keşif çalışmalarının ardından sabaha doğru saat 03.00 sıralarında operasyon düzenlendi. Jandarma komando ve özel harekat timlerinden oluşan 360 jandarma görevlisinin katıldığı operasyonda dağlık arazideki meşe ağaçları arasında yapılmış esrar tarlarına giren komandolar, tarla sahibi oldukları belirtilen 4 kişiyi yakalandı. Yakalanan kişilerin bulunduğu yerde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

Araziyi inceleyen jandarma narkotik uzmanları, hint keneviri ekili tarlaların sulanması için 2 kilometrelik boru hattı döşendiğini tespit etti. Sulama hattını söken jandarma timleri, kullanılan plastik boru ve hortumları da imha etti. Bölgede arama tarama çalışması yapan timler Gökdere ve Kırkbulak Köyleri kırsalında 7 kenevir tarlası buldu. Operasyonda 1 ton kubar esrar ile 15 tona eş değerde bulunan 60 bin dişi hink keneviri ele geçirildiği öğrenildi. Operasyonda ele geçirilen hint kenevirleri arazide yakılarak imha edilirken, gözaltına alınan Y.Ö, S.G, M.B ve Z.Ö adli işlemlerin yapılması için Elazığ'a götürüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.