Esnek OLED Ekran LG’den Geliyor

Esnek OLED Ekran LG’den Geliyor

Güney Koreli dev elektronik şirketi LG uzun süredir devam eden çalışmalarını tamamladı ve mobil cihazlarında, 5 inç esnek OLED ekran kullanacağını açıkladı.

Güney Koreli iki dev şirket, Samsung ve LG birbirleri için adeta ezeli bir rakip. Teknolojinin iki dev ismi de esnek ekranlar üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ancak bu konuda ilk atılımı gerçekleştiren LG oldu. Uzun süredir Full HD ekranları akıllı telefonlara taşıyan hatta son zamanlarda LCD ekranları bile Mobil platformlarda kullanan şirketler, artık esnek ekranlar için çalışmalar yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde, esnek ekranlar hakkında bir açıklama yapan LG ise teknoloji takipçilerini heyecanlandıracak bilgiler verdi.


LG, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda bu hafta içerisinde bir tanıtım gerçekleştireceğinin haberini verdi. Uzun süredir yaptığı çalışmalarını sonlandıran LG, esnek OLED ekranın tanıtımını gerçekleştireceğini bildirdi. 5 inç esnek OLED ekranları, Mobil cihazlarında kullanacağına dair açıklama yapan LG, herkesi şaşırttı. Bilindiği gibi daha öncesinde esnek OLED ekranların üzerindeki çalışmaları hakkında bilgi veren Samsung olmuştu. Samsung, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini, ancak henüz mobil cihazlar için üretime geçemeyeceğini açıkladı. Samsung henüz üretim için uygun olmadığını bildirirken, LG'nin üretime başlayacağına dair açıklamalar yapması ise herkesi şaşırttı. Tabi bu bilgi teknoloji takipçilerini de bir hayli heyecanlandırmaya başladı.


Teknolojik gelişmeler ile akıllı telefonlar teknik olarak iyi bir donanıma sahip olurken, tasarım olarak bir daha narin bir hale geliyorlar. Özellikle ekran kırılmalarının büyük sorunlar yarattığı şu dönemde, kırılmaz esnek ekranlar herkesi meraklandırmaya başladı. LG, esnek OLED ekran üretimine ne zaman başlayacak bilinmez, ancak düzenleyeceği etkinlikte bu konu hakkında da bilgi vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.