Esnafın gözü 1 Eylül'de

Esnafın gözü 1 Eylül'de

Av sezonun kapalı olmasından dolayı balıkçı tezgahlarındaki balık çeşidi azaldı. Balık Hali esnafı dört gözle 1 Eylül'ü bekliyor. Av yasağı nedeniyle balıkçıların işleri durma noktasına geldi

Avlanma yasağı nedeniyle balıkçı tezgahlarındaki balık çeşidi iyice düştü. Bugünlerde balıkçı tezgahlarında sadece 4-5 çeşit ürün bulunuyor. Balıkçı esnafı dört gözle av sezonunun açılış tarihi olan 1 Eylül'ü bekliyor. Yaz ayında satışların düşmesinin normal olduğunu söyleyen Balık Hali esnaflarından Mustafa Kara, “Yaz aylarında satışların azalması normal. İlkbaharda özellikle pazar günleri burası tıklım tıklım olurdu. Ancak bu günlerde siftah bile açmadan kapattığımız oluyor. Ben satışların düşük olmasını sıcaklara ve av sezonunun kapanmasına bağlıyorum. Av sezonu açık olsa bile vatandaşlar yazın balık tüketmek istemiyor. Yani sıcakların da etkisi var satışlarda ancak ana etken av sezonunun kapanmasıdır. Şu anda benim tezgahımda 5 çeşit balık var. Konyalı genelde alabalık sever. Bu nedenle alabalık bizim tezgahtan hiç eksik olmaz. Fiyatında da herhangi bir değişme olmadığı için diğer balıklardan çok alabalık gidiyor. Fiyatı da ucuz alabalığın o yüzden vatandaş alabalığa yöneliyor” ifadelerini kullandı.
 
Balık Hali şu anda tadilat içerisinde. Büyükşehir Belediyesi halin daha güzel görünmesi için tadilat kararı aldı. Tadilat Temmuz'un ilk haftasında başladı. Şartnameye göre ise tadilat 5 Eylül'de sonlanacak. Balıkçı esnafı da vatandaşlarda tadilattan gelen sesten dolayı rahatsız. Haldeki bir çok dükkan tadilattan dolayı kapalı. Sadece 4 tane balıkçı esnafı halde dükkan açtı.
 
Haldeki balık fiyatları ise şöyle, Fethiye'den gelen alabalık 10 lira, Karadeniz'den gelen deniz levreği 18 lira, deniz çuprası 17 lira, İzmir'den gelen küpes balığının kilosu ise 20 lira, Ege'den gelen kaya levreğinin kilosu 25 lira ile tezgahın en pahalı balığı ünvanını taşıyor. Tezgahtaki tek yerli balık ise Beyşehir'den gelen sazan. Beyşehir sazanının kilosu ise 12 liradan satılıyor.
BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.