Esnafa hapis cezası yok

Esnafa hapis cezası yok

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği düzenlemeler ile esnafın hapis cezalarının, adli veya idari para cezasına dönüştürüleceğini söyledi

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdiği düzenlemeler ile esnafın hapis cezalarının, adli veya idari para cezasına dönüştürüleceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Ankara - Konya arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında artan talebin karşılanması için 6 tren setinin daha alınacağını ifade eden Türkmenoğlu, ihalenin bu ay içerisinde yapılacağını bildirdi. Yeni alınacak tren setlerinin saatte 350 kilometre maksimum hıza ulaşacağını belirten Türkmenoğlu, Ankara – Konya arasının 1 saat 15 dakikaya düşeceğini kaydetti.

ESNAF HAPİSTEN KURTULUYOR

Hükümetin talepler doğrultusunda Türk Ticaret Kanunu’nda önemli bir değişikliğe gittiğini dile getiren Türkmenoğlu, “Yeni düzenlemeye göre hapis cezaları, adli veya idari para cezasına dönüştürüldü. İnternette yayınlanacak şirket bilgilerinde de kısıtlamaya gidildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu’nun iş dünyasının itiraz ettiği maddelerin düzenlenerek yapılandırıldığını bildirmiştir. Bu doğrultuda hapis cezalarının çoğunlukla adli veya idari para cezasına dönüştürülmesi kararlaştırılmıştır. Yeni kanun ile iş dünyasında birçok alanda kolaylıklar getirecektir” dedi.

MİLLETİNİ KATLEDEN VARLIK SÜRDÜREMEZ

Suriye’de yaşanan olaylar hakkında da değerlendirmeler de bulunan Türkmenoğlu, Suriye’de on binlerce insanın yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek, “On binlerce insan yaralandı, ülkesini terk etti. Gelinen son durum sınırların ötesinde bütün insanlığı ilgilendiren bir insanlık trajedisine dönüştü. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun yaptığı açıklamada; ‘insanların katliamına neden olan rejimin meşruiyetinin kalmadığını’ söyledi. Zira çocuk, genç, yaşlı ya da kadın ve erkek demeden kendi halkını katleden bir hükümetin varlığını sürdürmesi artık mümkün değildir. Umarım bölgede kan ve şiddet bir an önce durur ve Suriye özlediğe barış ve huzur ortamına kavuşur” diye konuştu.

ARABULUCUK KANUNU KABUL EDİLDİ

Geçen hafta TBMM’de yargıda alternatif yollardan biri sayılan ve Avrupa ülkelerinde uygulanan ‘Arabuluculuk Kanunu’nun’ kabul edildiğini aktaran Türkmenoğlu, şunları kaydetti: “Arabuluculuk sistemi, anlaşmalı boşanma davaları, trafik kazaları, kat mülkiyeti gibi özel hukuku ilgilendiren konularda tarafları uzlaştırmayı amaçlıyor. Kanuna göre, dava açılmadan önce veya dava sırasında taraflar anlaşırlarsa ortak bir arabulucu seçilecek. Taraflar, arabulucuya başvurma, süreci devam ettirme, sonuçlandırma veya bu süreçten vazgeçmeden serbest olacak; arabulucuya başvururken ve tüm süreç boyunca da eşit hakları bulunacak. Tarafların anlaştıkları, anlaşmadıkları ve arabuluculuk faaliyetinin nasıl bir tutanak ile belgelendirilecek. Arabulucu olabilmek için mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip hukuk fakültesi mezunu olmak, arabuluculuk eğitimi almak ve Adalet Bakanlığı’nın sınavını geçmek gerekmektedir.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.