Esnaf Torba Yasayla İlgili Bilgilendirildi

Esnaf Torba Yasayla İlgili Bilgilendirildi

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, kamuoyunda Torba Yasa olarak da bilinen 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun’dan yararlanacak mükelleflerin öncelikle borçlarını öğrenmesini istedi. Adana Esnaf...

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, kamuoyunda Torba Yasa olarak da bilinen 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun’dan yararlanacak mükelleflerin öncelikle borçlarını öğrenmesini istedi.

Adana Esnaf Odaları Birliği’nde Torba Yasa ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, benzer uygulamaların daha önce de yapıldığını, yeni yasayla ilgili bilgileri ilk ağızdan duyacaklarını, öğrendiklerini de oda başkanlarının kendi üyelerine süratle duyurarak mağduriyetlerini önlemelerini istedi.

Vergi Dairesi Başkanı Tunalı da göreve yeni başlaması nedeniyle bu toplantıların Adanalı mükellefler ile tanışma, öneri ve taleplerini dinleme amaçlı da olduğunu ifade ederken, bu vesileyle 6552 Sayılı Torba Yasa’dan yararlanarak borçlarını yapılandıracak esnaflara gerekli bilgileri de vereceklerini belirtti. Adana’nın ülke ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu, mükellef sayısı yönü ile de Türkiye’de ilk 10’da yer aldığını aktaran Tunalı, tahakkuk ve tahsilatta da benzer durumda olduğunu, bunun mevcut ekonomik yapısıyla ilgili olduğu kadar mükelleflerin hassasiyetiyle de alakalı olduğunu anlattı. Tunalı, “Bizim kapımız her zaman herkese açıktır. Biz mükellef odaklı anlayışla hizmet verme niyeti ve çabasındayız. Bunu yaparken, mükelleflerimize objektif, şeffaf, etkin ve verimli hizmet etmek amacındayız. Bugüne kadar bu anlamda çok güzel işler yapılmış, bizim amacımız da mevcut durumu daha üst seviyeye taşımaktır.” dedi.

Tunalı, Torba Yasa’dan yararlanacakların öncelikle borcu olup olmadığını öğrenmesi gerektiğini, bunu da internet üzerinden, kuruma bizzat gelerek, 1189 kısa mesaj hattını arayarak ya da posta yoluyla talepte bulunarak yapabileceğini dile getirdi. Tunalı, “İnşallah önümüzdeki dönemde, daha katılımcı anlayışla herkes açısından hizmet kalitesini daha güzel şartlarda yürüteceğiz. İlk fırsatta yeni bir bina projemiz de var. Sizlerin de kaktıkları ve katılımlarıyla önümüzdeki dönemde güzel bir çalışma imkânı yakalayacağız. Bizim bu yasayla ilgili temel hedefimiz, yapılandırmadan haberdar olmayan kimse kalmasın. Bunu başarmak çok daha kolay değil. Bazı mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızın, devlete borcu olduğundan haberdar değil. Onun için, başvuru yapmadan önce borcunuz var mı yok mu onu öğrenin diyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Grup Müdürü Kamil Kurt ve Tahsilat Müdürü Hasan Özkan tarafından, Torba Yasa kapsamında yer alan borçlar ve yapılandırılması konusunda bilgi verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.