Esnaf, Şeb-i Arus'u bekliyor

Esnaf, Şeb-i Arus'u bekliyor

Mevlana Müzesi etrafında bulunan esnafta, Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıkları başladı. Esnaf, etkinliklerin kendi işlerini de hareketlendirmesini bekliyor

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıkları başladı. Şehir, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere ev sahipliği yapacak. Törenlere gelen ziyaretçiler, Mevlana Müzesi'ni de ziyaret ediyor. Anma törenleri nedeniyle Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin, Mevlana Müzesi ve sema programlarının yanı sıra Mevlana müzesi etrafında bulunan hediyelik eşya dükkânlarına ilgi göstermesi bekleniyor. Esnaf geçtiğimiz yıl durgun geçen satışların bu yıl hareketli geçmesini bekliyor.

EN İYİ HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Esnaf olarak Şeb-i Arus törenlerine hazırlıklı olduklarını belirten Beyez Şekerleme ve Hediyelik Eşya çalışanı Barış Bor, “Şehrimizde Şeb-i Arus törenlerinin olması ve buraya onbinlerce kişinin gelmesi işlerimizin güzel olmasına vesile oluyor. Bu da kış ayında işlerin güzelleşmesini sağlıyor” diye konuştu. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul, İzmir ve Ankara gibi çeşitli illerde Sema törenlerinin yapıldığını ve bu seni bu törenlerin kaldırılıp sadece Konya’da gerçekleştirileceğini belirten Bor, “Sema törelerinin sadece Konya’da yapılacak olması Sema izlemek için Türkiye’ye gelen turistlerin sadece Konya’ya gelmesini sağlıyor. Şehrimizi ne keder çok turist gelirse bizim için o kadar iyi” şeklinde konuştu. Törenlerin geçtiğimiz yıl durgun geçtiğini belirten Bor, durgun geçmesinin sebebini 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu söyledi. Bu sene Şib-i Arus Törenleri’nden beklentililerinin yüksek olduğunu belirten Bor,  “Gelen ziyaretçilere en güzel hizmeti vermek için çalışıyoruz. Onlar ne kadar memnun kalırsa biz derece o derece mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

KONYAYA ÖZGÜ ÜRÜNLER TERCİH EDİLİYOR

Müze çevresinde bulunan esnaflar arasında rekabet olduğu için fiyatların da uygun olduğunu aktaran Bor, “Dükkânlarda satılan ürünler hemen hemen aynı, o yüzden fiyatlarda bir rekabet ortamı oluşuyor. Gelen misafirler fiyatı uygun olanı alıyor” şeklinde konuştu. Ürünler hakkında konuşan Bor, en çok Konya ve Mevlana’ya özgü ürünlerin satıldığını belirterek şunları söyledi:  “Gelen misafirler Konya ve Mevlana’ya özgü ürünleri tercih ediyor. Özellikle seramik semazen ve Konya motifli çini tabaklar çok satılıyor. Bunların fiyatları da seramik semazenlerde 10 lira ile 100 lira, çini tabaklarda da 13 lira ile 40 lira arasında değişiyor.  Bunların yanında yine Konya’ya özgü magnet ve anahtarlıklar çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Özellikle fiyatlarının 1 lira ile 5 lira arasında olması çok tercih edilmesine neden oluyor.”

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.