"Esma'ya Ağlayan Erdoğan, Kenya'da Öldürülen Elif İçin Açıklama Yapmadı"

"Esma'ya Ağlayan Erdoğan, Kenya'da Öldürülen Elif İçin Açıklama Yapmadı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır'da öldürülen Esma'nın arkasından ağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kenya'da öldürülen Türk kızı Elif için açıklama yapmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır'da öldürülen Esma'nın arkasından ağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kenya'da öldürülen Türk kızı Elif için açıklama yapmadığını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'da palalı saldırgandan Tuncel Kurtiz'in ölümüne, Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasından ABD gezisine kadar birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Palalı saldırganın arkasında CHP'nin olduğu iddiasını ortaya atan Barbaros Şansal için "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde, işine baksın." diyen Kılıçdaroğlu, Esma'nın arkasından ağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kenya'da öldürülen Türk kızı Elif için açıklamada bulunmamasını eleştirdi.

Turizm konferansına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, yaygın süreli bir gazetenin Antalya temsilciliğini ziyaret etti. Burada soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, modacı Barbaros Şansal'ın Gezi olayları sırasında ortaya çıkan palalı saldırganın arkasında CHP olduğu yönündeki iddiasının hatırlatılması üzerine, "Aklını peynir ekmekle yemiş herhalde. Moda işine baksın. Siyasete soyunacaksa AK Parti orada duruyor. Gider oraya katılır, o zaman bizim muhatabımız olur." karşılığını verdi.

BAŞBAKAN'A ELEŞTİRİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında Mısırlı Esma için ağlamasına karşın önceki gün Kenya'daki saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Elif için gözyaşı dökmemesini eleştirerek, "Mısır'da bir genç kız öldürüldü diye ağlıyor. İnsani olarak bir şey demiyorum. Peki, ben merak ediyorum. Kenya'da bir Türk kızı öldürüldü. Bizim kızımız, bizim çocuğumuz, terör sonucu öldürüldü. 8 aylık hamile. Üzüldüğünü ifade eden bir cümle çıktı mı ağzından? Bırakın ağlamayı, üzüldüğünü ifade eden bir cümle çıktı mı ağzından? Milleti ağlayarak kandıracağını sanıyor. Artık bu toplum bu numaraları yemiyor. Ağlayacaksan bak bizim kızımız öldürüldü. 8 aylık hamileydi. Üstelik Afrika'ya öldürücü sıtmaya yakalanan insanları tedavi etmek için gitmişti. Bir insanlık görevi için gitmemişti. Oraya darbe için, bir başka şey için gitmemişti. Bir siyasal amacı yoktu. İnsanlık için gitmişti oraya. Eğer sen ağlayacaksan otur onun için ağla." diye konuştu.

TUNCEL KURTİZ'İN ÖLÜMÜ

CHP Genel Başkanı bugün vefat eden Tuncel Kurtiz ile ilgili ise şunları söyledi: "Türk sinemasına büyük değer katan bir karakter oyuncusuydu. Türk sineması için acı bir kayıp. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

FATİH TERİM'İN GS'DEN GÖNDERİLMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Terim'in Galatasaray'dan gönderilmesiyle ilgili soruya, "Kendimi nasıl Galatasaray yöneticileri yerine koyayım. Onu bilemem. Aralarındaki ilişki, sözleşme nedir bilemem ama Fatiha Terim bizim sporumuzun kilit isimlerdin birisidir. Dünyada ünü olan bir kişidir." cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, bazı taraftar gruplarının göz altına alınması içinse şunları söyledi: "Taraftar gruplarının liderlerinin göz altına alınması dikta yönetiminin bir başka versiyonu. Ne işiniz var. Spora siyaseti bulaştırırsanız bu noktaya gelir. Doğru değil bu."

CHP lideri ABD ziyaretinin şartların uygun olması halinde kasım ayı içinde gerçekleştirilebileceğini belirterek, 'Yönetimle görüşme şansınız var mı?' sorusuna, "Şu aşamada çok ayrıntıları bilemiyorum. Arkadaşlarımız ABD'de görüşmeler yapıyorlar. Gelince ayrıntılar biraz daha net ortaya çıkacak." karşılığını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.