Eskrimciler boş durmuyor

Eskrimciler boş durmuyor

Konyalı eskrimciler şampiyondan şampiyonaya koştururken boş vakitlerinde ise eskirim sporunun tanıtımı için büyük çaba harcıyorlar.

Eskrim il temsilciliği ve Selçuklu Endüstri Meslek Lisesi tarafından ortaklaşa organize edilen bir programla öğrencilere eskrim sporunun tanıtımı yapıldı. Organizasyona Selçuklu Cumhuriyet Lisesi de iştirak etti. Eskrim sporcuları Selçuklu Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonuna nizami yönetmeliklere uygun olarak kurulan pist ve apareylerle gösteri yaparken il temsilcisi Yusuf Barsbuğa ise salonu dolduran 700 öğrenciye bu spor hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin büyük ilgi ile izlediği program yaklaşık bir saat sürdü.
Konuyla ilgili konuşan Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa 2011 yılında bu tarz organizasyonlarla eskirimin tanıtımını yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Barsbuğa bu sporun çoğu kişi tarafından bilinmediğinin de altını çizdi. Genç il temsilcisi Yusuf Barsbuğa: “Eskrim sporu birçok kişi tarafından bilinmemekte. Bu sporu Konya’da popüler hale getirmek için imkanlar dahilinde çalışmalarımız sürüyor. Bu tarz organizasyonlarla öğrencileri ulaşarak eskirim sporunu daha yakından tanımalarını sağlıyoruz.   Sporcu seçiminin yanı sıra bugünün küçükleri yarının büyükleri mantığıyla geleceğe yatırım yapmayı amaçlıyoruz. İleride bu gençler birer ebeveyn olduklarında eskrim sporu hakkında bilgileri olacak” diye konuştu
Bu tanıtım ve seçme organizasyonlarının devamının geleceğini belirten Yusuf Barsbuğa kendilerine destek olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız’a şu be müdürlerine ve bu organizasyonda kendilerine büyük destek olan Beden Eğitimi Öğretmeni Ebru Dündar’a teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.