Eskişehir’de Meyve Ağaçlarını Budama Kursu Açıldı

Eskişehir’de Meyve Ağaçlarını Budama Kursu Açıldı

Tepebaşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ‘Meyve Ağaçlarında Budama Kursu’ açıldı.Tepebaşı Gı...

Tepebaşı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ‘Meyve Ağaçlarında Budama Kursu’ açıldı.

Tepebaşı Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda, Tepebaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zekeriya Ar’ın katılımlarıyla açılan kursa 32 kursiyer kayıt yaptırdı. Kurs eğiticisi olarak ise Dr. Gül Kılıç görevlendirildi. Kursta işlenecek konular arasında meyve yetiştiriciliği, meyve hastalık ve zararlıları, dikim, toprak hazırlığı, gübreleme, budama ve aşılama konularında bilgiler verilerek, teorik ve uygulamalı olarak bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağı belirtildi. Eğitim süresinin 88 saat olduğu kursun sonunda, yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği de ifade edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.