Eskişehir'de Kurban Kesiminde Görev Alacak Kasaplar Eğitimden Geçti

Eskişehir'de Kurban Kesiminde Görev Alacak Kasaplar Eğitimden Geçti

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Kurban Bayramı'nda görev yapacak kasaplara yönelik eğitim programı düzenledi. Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen eğitime, Kurban Bayramı'nda görev alacak 16 kasap katıldı....

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Kurban Bayramı'nda görev yapacak kasaplara yönelik eğitim programı düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen eğitime, Kurban Bayramı'nda görev alacak 16 kasap katıldı.

Veteriner hekim ve din görevlisinin yer aldığı eğitim programında kasaplar, kesim yerlerinin hijyeni, bağlama, yatırma, kesim tekniği, etlerin muhafazası ve çevre temizliği gibi belli başlı konularda bilgilendirildi.

Düzenlenen eğitim programı ile ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada, kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemlerin alındığı ifade edildi.

5 farklı noktada oluşturulan kurban kesim yerlerinde kesim işlemlerinin başvuru sırasına göre yapılacağını kaydeden yetkililer, herhangi bir karışıklığın yaşanmaması için Mavi Masa görevlilerinin de kesim noktalarında görev yapacağını ifade etti.

Kurban kesimi için başvuruda bulunamayan vatandaşların da kurbanlarının kesileceğini kaydeden belediye yetkilileri, tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.