Eskişehir’de Bisiklet Tutkunları Parkurlarına Kavuştu

Eskişehir’de Bisiklet Tutkunları Parkurlarına Kavuştu

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan "Dağ Bisikleti Parkuru" gerçekleştirilen açılış töreniyle sporseverlerin ve bisiklet tutkunlarının hizmetine sunuldu.Gerçekleştirilen açılış törenine, Odunpazarı Belediye Başkanı...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan "Dağ Bisikleti Parkuru" gerçekleştirilen açılış töreniyle sporseverlerin ve bisiklet tutkunlarının hizmetine sunuldu.

Gerçekleştirilen açılış törenine, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Açılış töreni ardından bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığı açıklamada, "Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz 'Dağ Bisikleti Parkuru' açılışı Türkiye’de belki de bir ilk. Bundan sonraki dönemde spora çok farklı bir yaklaşım sergileyeceğiz. 'Dağ Bisikleti Parkuru', belediyemiz, spor il müdürlüğümüz ve valiliğimiz işbirliğiyle yapacağımız yeni yatırımların bir başlangıcı olsun." diyerek, şöyle devam etti:

"Eskişehir’de bu sporun önemli bir hale gelmesi için belediyemiz elinden ne geliyorsa yapmaya hazır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bize tahsis ettiği bu alanın, Eskişehir halkının, Eskişehirli sporcuların en iyi biçimde kullanacağı bir ortam haline getirmek bizim görevimiz. Bu nedenle hem yeni işbirliklerine açık olduğumuzu hem de yeni spor imkânlarını yaratma konusunda sizlerinde düşüncelerine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Eskişehir önümüzdeki yıl burada milli sporcuları eğitecek, yetiştirecek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün söylediği gibi olimpiyatlarda iddialı bir hale gelecek. Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını seven bir çizgiden gelen bir belediye olarak sporcularımızın da spor ahlakına uygun davranması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu parkurun hem Türkiye’ye hem Eskişehir’e ve de özellikle Odunpazarı Bölgesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu parkurun yapılması tamamıyla Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının bir eseridir. Emeklerine sağlık diyorum ve sizlerin huzurunda çalışanlarımızı tekrar kutluyorum."

Konuşmaların ardından sporseverler kıyasıya yarıştılar. 6 etaptan oluşan ve toplamda 850 metre olan parkurda tüm hünerlerini gösteren sporcular, centilmenlik içinde bir yarış gerçekleştirdiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.