Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) hayatını kaybeden 21. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Güreş'in cenazesi,...

Tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) hayatını kaybeden 21. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Doğan Güreş, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Güreş'in cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bir süredir GATA'da tedavi gören ve 14 Ekim Çarşamba günü vefat eden Doğan Güreş (88) için Genelkurmay Karargahı'nda tören düzenlendi. Karargah’taki törenin ardından Güreş'in naaşı, Kocatepe Camii'ne getirildi. Güreş için Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazı öncesi Güreş ailesi taziyeleri kabul etti. Kocatepe Camii'ndeki törene Güreş’in eşi Efser Güreş, çocukları ve yakınları yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile çok sayıda general, subay, astsubay ile emniyet mensubu katıldı.

Doğan Güreş'in cenazesinde, dönemin Başbakanı Tansu Çiller, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, emekli Orgeneral Işık Koşaner'in yanı sıra emekli Orgeneral Hurşit Tolon da yer aldı. Doğan Güreş'in cenaze namazını Kocatepe Camii imam hatibi İsmail Coşar kıldırdı.

Cenazeye katılan ve bir dönem Güreş'e en yakın isimlerden olan eski Başbakan Tansu Çiller, "Çok değerli, özverili çalışmalarıyla birlikte oldum. Onu bugün son yolculuğuna uğurlamaya geldim. Türkiye çok değerli bir vatansever evladını kaybetti. Çok üzgünüm." diye konuştu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Güreş'in naaşı top arabasına konuldu, ardından tören geçişi yapıldı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Tansu Çiller tokalaştı. Güreş'in tekerlekli sandalyede bulunan eşi Efser Güreş'in tören geçişi esnasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

GÜREŞ’İN OĞLU ÖZKÖK’ÜN ELİNİ SIKMADI

Silah arkadaşlarının selamlarıyla son yolculuğuna uğurlanan Güreş'in cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde getirildi. Şehitlikte Güreş’in tabutunun üzerine sarılan Türk bayrağı askerler tarafından katlanarak özel kutusuna konuldu. Türk bayrağı Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından Güreş’in eşi Efser Güreş’e verildi. Güler, Efser Güreş’e "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman yanınızda." dedi. Güreş'in naaşı, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Fikri Nezihi Çakar’ın mezarının yanında defnedildi. Aile mezarlığa gelenlerin taziyelerini kabul etti.

Eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Efser Güreş’e taziye dileklerini ilettikten sonra oğlu Serdar Güreş’e de taziye dileklerini iletmek istedi. Özkök, Güreş’in oğlu Serdar Güreş’e elini uzatarak taziyede bulundu. Serdar Güreş, Özkök’ün elini sıkmadı. Özkök, ısrarlı bir şekilde taziye dileğinde bulunmaya çalıştığı Serdar Güreş elini sıkmaması üzerine aracına doğru ilerledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.