Eski Bakan Kayalar’dan hükümete eleştiriler

Eski Bakan Kayalar’dan hükümete eleştiriler

Eski Anavatan Partisi il başkanlarının organize ettiği siyasi değerlendirme toplantısına katılmak için Konya'ya gelen eski Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar ve eski Devlet Bakanı Nejat Arseven, Türkiye’nin yönetimi ile ilgili konu

Eski Anavatan Partisi il başkanlarının organize ettiği siyasi değerlendirme toplantısına katılmak için Konya'ya gelen eski Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar ve eski Devlet Bakanı Nejat Arseven, Türkiye’nin yönetimi ile ilgili konuştular. 

Toplantıya Anavatan Partisi eski milletvekilleri ile çok sayıda il, ilçe başkan ve yöneticileri ve belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya MHP eski milletvekilleri ile İYİ Parti il, ilçe yöneticileri istişare kurul başkanları ve üyeleri, DYP eski il ve ilçe başkanları CHP eski il başkanı ve çok sayıda eski üst düzey bürokratlar katıldı...

Öncü Düğün salonunda yapılan toplantıda söz alan konuşmacılar yirmi yılda ülkede işlerin iyi gitmediğini, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söyleyerek iş başına gelen iktidarın sınıfta kaldığını, siyasette kutuplaştırma ve ötekileştirme anlayışının ve büyük ekonomik sıkıntıların toplumda büyük infiale sebep olduğunu, umutsuzluğun ve karamsarlığın hat safhaya ulaştığını öne sürdüler. 

Lütfullah Kayalar, yaptığı konuşmada bir süredir ülke genelinde sürdürmekte oldukları istişare ve siyasi durum tespit toplantılarının fevkalade iyi geçtiğini bunun güzel bir örneğini de Konya'da heyecanı yüksek toplantıda görmekten çok büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bulanımdan çıkış yolu demokrasi ve sandıktır” dedi.

Kayalar şunları söyledi: “Siyasetin bugünkü hali halkın ve ülkenin ayağında bir zincir gibidir. Halbuki siyaset halkın kanatları olmalıdır. Gençlerine ülke geleceğine güven ve ümit veren iddiası olmalıdır. Yaklaşan seçimlerin cumhuriyet tarihinin en zor seçimi olacağını bugüne kadar hiç yanlış yapmayan halkımızın mevcut gidişe dur diyerek yeniden parlamenter rejimin önünü açacağını, yasama görevinden uzaklaşarak itibar kaybetmeye yüz tutan TBMM’nin milletin iradesiyle yeniden aslı görevine dönerek bu erozyonu mutlaka sonlandıracağını umuyorum. Hedef; ülke siyasetinin yeniden yapılanması Türkiye'nin büyük ve mutlu geleceği üzerinde mutabakatın sağlanarak, siyasetin yeniden güvenilirliği ve saygınlığı mutlaka öne çıkmalıdır."

Kayalar ve beraberindekiler Şeb-i Arus törenlerine katıldıktan sonra Ankara'ya döndü.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.