Erzurum'da Kitapsız Eğitim

Erzurum'da Kitapsız Eğitim

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sisteminin uygulamaya sokulmasıyla birlikte Erzurum'daki çok sayıdaki okulda öğrencilere ders kitabı dağıtılamadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap açığını kapatmak için bakanlıktan kitap...

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sisteminin uygulamaya sokulmasıyla birlikte Erzurum'daki çok sayıdaki okulda öğrencilere ders kitabı dağıtılamadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap açığını kapatmak için bakanlıktan kitap talebinde bulundu.

Erzurum'daki çok sayıda lise birinci sınıf öğrencisi devletin dağıttığı kitapları alamadı. Öğrenciler, dışarıdan satın aldıkları kaynak kitaplar ile derslere giriyor. Çocuklarına kitap dağıtılmadığı için tepki gösteren veliler ise yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi oldu. Çocuğu Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi birinci sınıfta okuyan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir veli, "Bir buçuk aydır okullar açık. Ancak çocuğuma ders kitabı dağıtılmadığı için mağdur. Ben de çocuğuma kaynak kitapları satın aldım. Bu sayede derslerdeki açığını kapatmaya çalışıyor. Böyle eğitim mi olur. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğimizde bize 'sabredin kitaplar gelecek' deniliyor. Artık sabrımız kalmadı" şeklinde tepkisini gösterdi.

Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yazıcıoğlu, okuldaki görevine yeni atandığı için yaşanan problemden haberdar olmadığını ifade etti. Müdür Yardımcısı Nihat Tugay, TEOG'dan dolayı ek bir sınıf açtıklarını ve bu nedenden dolayı bu sınıftaki öğrencilere ders kitabı dağıtılamadığını öne sürdü. Öğrencilere fotokopi ders kitabı dağıtıldığını ve derslerin bu sayede yapıldığını söyleyen Tugay'ı Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek yalanladı. Şimşek, öğrencilere fotokopi ders kitabı dağıtılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Şimşek, il genelindeki lise birinci sınıfların çoğunda TEOG'dan dolayı ek sınıf oluşturulduğu ve kitap talebinde bulunulurken bunun dikkate alınmamasından kaynaklandığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, söz konusu problemin çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorunu bildirdiklerine dikkat çekerek, "TEOG nedeniyle sınıfların oluşturulmasında ve öğrenci kayıtlarında bir takım sıkıntılar yaşandı. Kitap talepleri eski mevcut üzerinden yapılmıştı. Yeni sınıflar oluşturulunca ve yeni öğrenciler gelince ders kitabı sorunu da baş gösterdi. Önümüzdeki günlerde Bakanlığın göndereceği kitaplar ile bu sorun aşılacak." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, eksik kitapları Bakanlığa bildirdiklerini, bunun yanı sıra merkez ve ilçelerdeki fazla kitapları tespit ederek ihtiyaç duyulan okullara dağıtacaklarını aktardılar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.