Erzurum Tıbbi Nebevi Sempozyumu'na Ev Sahipliği Yapacak

Erzurum Tıbbi Nebevi Sempozyumu'na Ev Sahipliği Yapacak

Küresel Doktorlar, Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) ve Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) ev sahipliğinde önümüzdeki cumartesi günü Palandöken dağındaki Xanadu Otel'de Erzurum'da Tıbb-ı Nebevi Sempozyumu...

Küresel Doktorlar, Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) ve Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER) ev sahipliğinde önümüzdeki cumartesi günü Palandöken dağındaki Xanadu Otel'de Erzurum'da Tıbb-ı Nebevi Sempozyumu düzenlenecek.

Erzurum sağlık alanında önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Hz. Muhammed'in (sav) tıp ile ilgili hadisleri ışığında, hastalıklardan korunma ve hastalıklarla mücadele, tedavi ve tedavi araçları konusu Tıbb-ı Nebevi Sempozyumu'nda ele alınacak. UDOSAF Başkanı Doç. Dr. Hamit Acemoğlu, Tıbb-ı Nebevi Sempozyumu'na Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk'tan çok sayıda bilim adamı ve akademisyenin katılacağını söyledi. Doç. Dr. Acemoğlu, sempozyumda Hz. Muhammed (sav)'in asrı saadette hastalıklardan korunma, teşhis ve tedavi yöntemlerinin ele alınıp günümüz modern tıbbı ile karşılıklı mukayesesinin yapılacağını dile getirdi. İslam dininin sağlık ve temizliğe önem verdiğine vurgu yapan UDOSAF Başkanı,"İslamiyet temizliğe, sağlığa büyük önem veriyor. Alemlere rahmet ve rehber olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav) 1400 yıl önce ashabına, insanlığa hastalıklardan korunmanın yollarını öğretmiş. Ayrıca teşhis ve tedavi yöntemlerini de hadis ve sünnetleri ile birlikte göstermiştir. Modern tıbbın çaresiz kaldığı bir çok hastalığın tedavisi noktasında tıbb-ı nebevi bizlere yol göstermektedir. Bir gün sürecek olan sempozyumda da Efendimiz'in çeşitli hastalıklara uyguladığı tedavi yöntemleri, şifa olarak tavsiye ettiği hacamat, bal, çörek otu ve hurma ve benzerleri hakkında bilimsel görüşlere yer verilecek." dedi. Doç. Dr. Acemoğlu ayrıca sempozyumda Efendimiz döneminde ağız- diş sağlığı ve sağlıklı beslenme konularının yanı sıra haram kılınan diğer sağlıklı ilgili temalarında ele alınacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.