Erzurum Aktif Eğitim Sen: Kırıp Dökmeden, En Güzel Hizmet İçin Yola Çıktık

Erzurum Aktif Eğitim Sen: Kırıp Dökmeden, En Güzel Hizmet İçin Yola Çıktık

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı, bir yılda ülkenin eğitim problemine çözüm üreten bir konuma geldiklerini söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde teşkilatmasını tamamlayan Aktif Eğitim-Sen,...

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Karslı, bir yılda ülkenin eğitim problemine çözüm üreten bir konuma geldiklerini söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde teşkilatmasını tamamlayan Aktif Eğitim-Sen, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle öğretmenler için yemekli bir program düzenledi. Palandöken'deki bir otelde ağırlanan öğretmenler birlik beraberlik adına dayanışma örneği sergiledi.

Üyelerin her türlü haklarını ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde aradıklarını ve bunun yanında üyelerinin kendilerini geliştirmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Mehmet Karslı, hak ararken bir başkasının hakkına girmeden, hiçbir kimseyi kırmadan, incitmeden hiçbir şeyi yıkmadan, dökmeden hak aramayı ve yaşatmak için yaşamayı düstur edinen bir anlayışla yola çıktıklarını hatırlatan Karslı, her geçen gün artan üye sayısıyla birlikte vizyon ve misyonn olarak ülkeye en güzel hizmeti sunmak istediklerini kaydetti.

Aktif Eğitim -Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Gül ise üye sayılarının 28 bine ulaştığına dikkat çekti. Gül, eğitim camiasının özlük ve mali sıkıntılarının giderilmesi için özveri ile çalıştıklarını hatırlatarak, "Eğitim çalışanlarının, özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki saygınlığın korunması ve arttırılması, okullara ihtiyaçlarını karşılamak üzere ödenek tahsis edilmesi, atama, tayin ve terfilerde makul ve adil yöntemlerin kullanılması, öğretmen yetiştirme gibi çözüm bekleyen temel problemleri vardır. Bu problemlerin bilimsel ve kalıcı çözümü için sendika olarak tüm imkânlarımızı seferber etmeye, plan ve projeler geliştirmeye başladık. Eğitim çalışanlarının ve ülkemizin menfaatine olan her konuda tüm paydaşlarımızla işbirliği yapmaya hazırız. Eğitim kurumlarının kurumsal hafızasının silinecek olması, tecrübeli yöneticilerin görevlerinden alınması sonrası yerlerine hangi kriterlere göre atama yapılacağının belirsizlik taşıması gibi sıralayabileceğimiz bir sürü gerekçe, okullarımız kaosa teslim edilecek düşüncesini doğuruyor. Yasa kurumsal kıyım için mi? Yapılan fişlemeler bugünler için miydi? Yasa ile MEB bütün birimleriyle siyasetin vesayetine terk edildi. Düzenleme ile bakanlık ve birimlerinde artık “liyakat” esasına göre atanmış yöneticiler yerine siyasetin vesayetine boyun eğecek yöneticilerin görevlendirilmesi hedeflenmişse de eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun hak ve adalete olan saygısı, onurlu duruşları bu beklentiyi boşa çıkaracaktır. Öğretmenler için nöbet görevini düzenleyen, ayrıntılı olmayan ve idareye nöbete dair hususları düzenleme konusunda kanunla yetki verilmemesi yönünden; hukuka ve hakkaniyete açıkça aykırıdır." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.