Erü’de Kayıtlar 1 Eylül'de Başlıyor

Erü’de Kayıtlar 1 Eylül'de Başlıyor

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) kayıtlar 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Erciyes Üniversitesi’ne bu sene 9 bin 811 yeni öğrenci kayıt yaptıracak. Kayıtlarda bu senede randevu sistemi uygulanacak. İnternet üzerinden ön kayıt...

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) kayıtlar 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak. Erciyes Üniversitesi’ne bu sene 9 bin 811 yeni öğrenci kayıt yaptıracak.

Kayıtlarda bu senede randevu sistemi uygulanacak. İnternet üzerinden ön kayıt formu dolduran öğrenciler kendilerine verilen saatte okullarına giderek kayıtlarını 5 dakika gibi kısa bir süre içinde yaptırabilecekler. İnternet üzerinden 8 Ağustos 2014 Cuma günü başlayan ön kayıtlar 1 Eylül 2014’e kadar devam edecek. Kayıt için ön kayıt ve randevu alma zorunluluğu bulunduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kayıtlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için kampüs içerisinde geniş önlemler aldı. Öğrenciler, kazandıkları okulların öğrenci işleri birimlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler. İnternet üzerinden ön kayıt yaptıran öğrenciler kendilerine verilen randevu saatinde kayıt masalarına başvururlarsa 5 dakika gibi kısa bir sürede kayıt işlemini tamamlayabilecekler.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi’ni tercih ederek kayıt yaptırma hakkı elde eden öğrencilere, kayıt sırasında her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek, öğrenci ve öğrenci ailelerinin ihtiyaçları göz önüne alınarak gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, yeni öğrencilere başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.

HANGİ OKUL KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

Erciyes Üniversitesi’nde, en fazla öğrenciyi 1745 kontenjanla Mühendislik Fakültesi alırken, en az öğrenciyi 58 kontenjanla Tomarza Mustafa Akıncı Meslek Yüksekokulu alacak. Erciyes Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak olan öğrencilerin fakültelere dağılımı şöyle; Tıp Fakültesi 263, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 746, Mühendislik Fakültesi 1745, İlahiyat Fakültesi 401, Mimarlık Fakültesi 124, Veteriner Fakültesi 67, Eğitim Fakültesi 592, İletişim Fakültesi 442, Fen Fakültesi 105, Edebiyat Fakültesi 1149, Diş Hekimliği Fakültesi 93, Hukuk Fakültesi 205, Eczacılık Fakültesi 62, Ziraat Fakültesi 135, Sağlık Bilimleri Fakültesi 257, Turizm Fakültesi 114, Sivil Havacılık Yüksekokulu 246, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 246, Kayseri Meslek Yüksekokulu 910, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 221, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 215, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 635, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 340, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu 380, Adalet Meslek Yüksekokulu 60 ve Tomarza Meslek Yüksekokulu 58 öğrenci alacaktır.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.