Erol: Yivsiz av tüfeği ruhsatını  aile hekimleri vermemeli

Erol: Yivsiz av tüfeği ruhsatını aile hekimleri vermemeli

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) İkinci Başkanı Dr. Devrim Erol, av tüfeği olarak bilinen yivsiz silah ruhsatı alınabilmesi için gerekli olan sağlık raporunun aile hekimlerinden alınmasına tepki gösterdi

Erol, son yıllarda av tüfekleri ile intihar ve saldırı olaylarının arttığına dikkat çekerek bu tür silahların ruhsatlarının tam teşekküllü hastaneler tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi bireysel silahlanmada artış görülmekte olup bu duruma dikkat çeken Dr. Devrim Erol, “Silahlı şiddet verilerine baktığımızda karşımıza çıkan başlıca silahlanma nedenleri; kişiler arası tartışmalar, kadın cinayetleri ve intiharlardır. Gazetelerin çoğu üçüncü sayfalarında gördüğümüz ateşli silahla ölüm ya da yaralama haberleri, sorunun kaynağını, yani ‘’bireysel silahlanma tehdidini’’ dile getirmekten uzaktır. Bulundurulan her silah, potansiyel bir cinayet aleti olarak bireyleri ve toplulukları tehdit etmektedir. Yaralanma, cinayet, intihar gibi olayların yarısından fazlasında av tüfeğinin kullanıldığı ve bu kullanımın giderek arttığı tespit edilmiştir. Ruhsatsız av tüfeklerine ilgi her geçen gün artmakta iken suçta kullanım alanı da genişlemektedir. Bu konunun toplumda bireysel silahlanma tehdidi boyutunun görülerek değerlendirilmesi esastır. Bu sebeplerle; konunun önemi göz önünde bulundurularak, bu raporların artık Aile Hekimliğinde ve ASM’ler üzerinden legalleştirilmesine çalışılması uygulamasından vazgeçilerek, gerekirse kurullar oluşturularak, belirli merkezlerde bu tür raporların (yivsiz av tüfeği, ehliyet, spor…. vs raporları) verilmesinin sağlanması için ciddi düzenlemelerin yapılması ve bu düzenlemelerin ciddiyetle uygulanması, daha fazla toplumsal yaralanmaya sebebiyet vermeden bunun önüne geçecek adımların acilen atılması gerekmektedir” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum