Eroğlu: Rumlar Müzakereleri Dondurma Uyarısında Bulundu

Eroğlu: Rumlar Müzakereleri Dondurma Uyarısında Bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi’nin, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerin sondaj çalışmalarını izlemesini bahane ederek müzakerelerin dondurma tehdidinde bulunduğunu söyledi. Eroğlu, Kıbrıs'ta hidrokarbon yatakları konusunda...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi’nin, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerin sondaj çalışmalarını izlemesini bahane ederek müzakerelerin dondurma tehdidinde bulunduğunu söyledi. Eroğlu, Kıbrıs'ta hidrokarbon yatakları konusunda ortak bir komite kurulması çağrısında bulundu.

Türkiye ile imzalanan Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Antlaşması'nın ortada olduğuna işaret eden Eroğlu, “Bu anlaşmanın içerisinde yer alan tüm hususlar günü geldikçe ve gerektikçe uygulanacaktır. Anavatan Türkiye’nin tam desteği ile Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve hukuku mutlaka korunacaktır.” dedi.

"RUMLARIN SONDAJ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının sondaj çalışmaları ile ilgili son gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı. Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafı olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sözde münhasır ekonomik alanda hidrokarbon yatakları konusunda yaptığı çalışmaları yakından izlediklerini kaydetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’le New York ziyaretleri öncesinde yaptıkları son görüşmede 9’uncu parseldeki araştırmaların bir süre ertelenmesi gerektiği yönündeki görüşünü ilettiğini ve ortak komite kurulması çağrısını yinelediğini hatırlatan Eroğlu, "Bu uyarı ve önerilerimiz dikkate alınmadan adım atılması sonucu ortaya çıkan gelişmelerin sorumlusu tamamen Rum tarafıdır." uyarısında bulundu.

Eroğlu, "Türk tarafının açıklamalarını ve Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemilerin 9’uncu parselde yürütülen sondaj çalışmalarını izlemesini bahane ederek gerginlik yaratılmaya çalışılması, görüşme sürecinin ortadan kalkacağı tehdidinde bulunularak, tahrikkar açıklamalar yapılması doğru bir davranış değildir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.