Ermenistan'dan küstah cevap

Ermenistan'dan küstah cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan'a 12 Aralık'ta yapacağı ziyareti duyurmasının ardından Erivan'dan sert açıklama geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun açıklamasına provaktif dedi ve üstüne bakın ne istedi?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu hafta uzun süredir hiçbir gelişmenin yaşanmadığı Türkiye-Ermenistan ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracak bir adım atacak; Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği zirve toplantısına katılmak üzere Erivan'a gidecek.
 
Ancak daha Davutoğlu, toplantıya bizzat katılacağını açıklar açıklamaz, Erivan'dan Türk-Ermeni ilişkileri konusunda çok sert mesaj geldi.
 
Ermenistan haber ajansı Armenpress'e konuşan Ermeni Dışişleri Bakan Yardımcısı Shavarsh Koçaryan, "Türkiye, Ermenistan'la medeni ilişkiler istiyorsa, soykırımı tanısın ve sınırını açsın" dedi.
 
'SOYKIRIM MÜZESİNDE SAYGI DURUŞUNDA..'
 

Davutoğlu'nun, 12 Aralık'ta Erivan'a yapacağı ziyaret öncesindeki açıklamalarını, "provokatif" olarak nitelendiren Koçaryan, devamında şöyle konuştu: "Türkiye Dışişleri Bakanı, KEİ Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Erivan'a gelmeden önce, bölgede olası olumlu gelişmeleri önleyecek provokatif açıklamalar yapmak yerine, bu seyahati Erivan'daki Soykırım Müzesini ziyaret etmek ve Soykırım kurbanlarına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmak üzere kullansa daha iyi olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.