Ermenek’te 8 Madenci İçin Toplu Cenaze Töreni Düzenlendi

Ermenek’te 8 Madenci İçin Toplu Cenaze Töreni Düzenlendi

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Maden Ocağı’nda 28 Ekim’de yaşanan su baskını sonucu mahsur kalan ve cansız olarak çıkartılan 8 işçi için cenaze töreni düzenlendi.    Maden ocağında 18 işçi yer altında...

Karaman'ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Maden Ocağı’nda 28 Ekim’de yaşanan su baskını sonucu mahsur kalan ve cansız olarak çıkartılan 8 işçi için cenaze töreni düzenlendi.

    Maden ocağında 18 işçi yer altında mahsur kalmıştı. Olayın 10. gününde yeraltından cansız çıkarılan iki işçiden sonra önceki gün 8 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. DNA testi sonucu kimlikleri tespit edilen 8 işçinin cenaze namazı, Ermenek Ahmet Keleşoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılındı. İşçilerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Görmez kıldırırken cenazeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

    Maden kazasından üzerinden 21 gün geçtikten sonra önceki gece 8 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cenazelerden alınan numuneler üzerinde Ankara’da yapılan DNA testlerinin ardından işçilerin kimlikleri tespit edildi ve cenazelerin Bahri Üzer (43), Hüsnü Çolak (34), Osman Çoksöyler (29), Hüseyin Çolak (42), İsmail Gürses (25), Uğur İlhan (25), Mehmet Tokat (37), Tezcan Gökçe'e (39) ait olduğu anlaşıldı.

    CENAZELER, DEFİN İÇİN KÖYLERİNE GÖNDERİLDİ

    Maden ocağından çıkarılan 8 işçinin cenaze namazları toplu törenle bugün Ermenek’teki Ahmet Keleşoğlu Camii’nde kılındı. Cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Cenaze namazının kılınmasının ardından işçilerin cenazeleri defnedilmek üzere ailelerine teslim edildi. Bahri Üzer (43), Hüsnü Çolak (34), Osman Çoksöyler (29) Aşağıçağlar köyünde, Hüseyin Çolak (42) Güneyyurt beldesinde, İsmail Gürses (25) Gökçekent köyünde, Uğur İlhan (25) Görmeli köyünde, Mehmet Tokat (37) ve Tezcan Gökçe(39) ise Kazancı kasabasında toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edildi.

    AYŞE ANA’YA ACI HABER ULAŞTI

    Maden kazasında ocakta mahsur kalan işçilerden Tezcan Gökçe'nin (39) annesi Ayşe Gökçe'nin (75) “Oğlum yüzme de bilmezdi, şimdi ne yapar” sözleri Türkiye’yi göz yaşlarına boğmuştu. Acılı anne Gökçe, Kazancı kasabasındaki evinin penceresinde günlerce hayırlı bir haber beklemişti. Maden ocağından çıkarılan işçilerin bu sabah kimliklerinin belli olmasıyla anne Ayşe Gökçe’ye de acı haber ulaştırıldı.

    FACEBOOK’TA EŞİNİN YASINI TUTMUŞTU

    Madende mahsur kalan işçilerden iki çocuk babası 25 yaşındaki İsmail Gürses’in eşi Fatma Gürses, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta “Yaşarken ölmek çok zormuş İsmail’im” paylaşımıyla duygularını dile dökmüştü.

    İKİ İŞÇİ DAHA ÖNCE TOPRAĞA VERİLMİŞTİ

    Karaman’ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü yakınlarında Has Şekerler Kömür İşletmesi’ne eski maden ocaklarında birken suların bir anda dolması sonucu 18 işçi yer altında mahsur kaldı. Arama – kurtarma çalışmalarının başlamasının 10. gününde işçilerden Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı’nın cansız cenazelerine ulaşılmıştı. DNA testlerinin yapılmasıyla kimlerinin tespit edilmesinden sonra Aşağıçağlar köyünde toprağa verilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.