Ermeneklilerden örnek dayanışma

Ermeneklilerden örnek dayanışma

Konya'da yaşayan Ermenekliler, Ermenek'te maden kazasında göçük altında kalan işçilerin ailelerine destek için bir yardım yemeği düzenledi.

Konya Ermenekliler Kültür, Sosyal Dayanışma Derneği (KON-ER) tarafından Atiker Deluxe Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Vali Muammer Erol, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Meclisi grup Başkanı Hüseyin Korkmaz ve çok sayıda vatandaş takıldı. Yemek sonrası Kur'an tilavetinin ardından kürsüye gelen Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, mahsur kalan işçiler için dua etti. KON-ER Yönetim Kurulu Başkanı Halit Bardakçı, yaptığı konuşmada maden altında 19. günü geçiren madenciler için yüreklerinin yandığını belirterek, "Dileğimiz bu acıların tekrar yaşanmamasıdır. Kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Yaraların sarılması için gayret eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Programı düzenleme amaçlarının hayatlarını kaybeden hemşehrilerinin geride kalan eşleri, çocukları ve yakınlarına destek için olduğunu ifade eden Bardakçı, "Hiç olmazsa onların yanlarında olduğumuzu göstermiş oluruz. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

“TEDBİR ALIP KAZAYA RAZI OLACAĞIZ”

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Ali Akpınar da insanların yaşamının bir imtihan olduğunu belirterek, "Cenab-ı Hakk ayetinde sizleri mallarınızla, çocuklarınızla ve canlarınızla imtihan edeceğim buyuruyor. Yaşadığımız olayların, musibetlerin bu imtihanın bir parçası olduğu bilincinde olmalıyız. Ölümün ne zaman geleceğini bilseydik hayat yaşanmaz bir hal alırdı. Ölümün ne zaman geleceği belli değil. Ölüme her an hazır olmalıyız" dedi. Nasıl olsa öleceğiz diyerek tedbirsiz davranılamayacağının altını çizen Akpınar, şöyle konuştu: "Önce gerekli tedbirlerimizi alacağız, sonra kazaya razı olacağız. Peygamberimiz 'keşke' diyenler helak olmuştur buyuruyor. Biz inanıyoruz ki pek çok sebeple madende helal rızık kazanmak için çalışan ve mahsur kalan kardeşlerimiz, şehit derecesiyle değerlendirilecektir." Konuşmaların ardından kurulan stantlarda göçük altında kalan işçilerin ailelerine destek için yardım toplandı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.