Ergin Ataman: Lige Galibiyetle Başlamak Önemliydi

Ergin Ataman: Lige Galibiyetle Başlamak Önemliydi

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, sezona galibiyetle başlamanın önemli olduğunu söyledi.Türkiye Basketbol Ligi 2014-2015 sezonu Galatasaray Liv Hospital - Uşak Sportif'in karşılaşmasıyla başladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda...

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, sezona galibiyetle başlamanın önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Basketbol Ligi 2014-2015 sezonu Galatasaray Liv Hospital - Uşak Sportif'in karşılaşmasıyla başladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada sarı kırmızılılar sahadan 94-85'lik skorla ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, ilk olarak yeni bir sezona başladıklarını ve bu sezonun çok çekişmeli geçeceğini belirtti. Ataman, maçla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"İnşallah sadece basketbolun konuşulduğu bir lig izler spor severler. Çünkü bu lige ciddi anlamda yatırım yaptı takımlar. Bugünkü maça geldiğimiz zaman ise ilk bölümde iyi oynadık. Hücumda tempoyu iyi ayarladık. Zaman zaman çok tempolu şekilde Uşak'ın üzerine gittik. Yarı saha atışlarında doğru atışlara sahip olma fırsatı bulduk. Savunmada Carter'i durdurmayı başardık. Ancak maçın ikinci yarısında bençden gelenlerden tam katkı alamadık. Öyle olunca da fark erimeye başladı.

Tabii Uşak takımının da bireysel güçlü oyuncuları var. Tempoya girdiklerinde durdurulması zor olan oyuncuları var. İkinci yarı 50 sayı yedik bu tehlikeli bizim açımızdan. Bizde Jawai tam hazır değildi. Sinan sakatlığı yüzünden oynayamadı. Buda bizim için handikamptı. İlk haftaya galibiyetle başlamak iyidir ve biz de galibiyetle başladık. Aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Perşembe günüde Euroleague başlayacak. Orada da çok zorlu bir deplasmana gideceğiz. Yaklaşık beş-altı ay üç günde bir maç yapacağız. Maçlara konsantre olup hazır oyuncularımızla maçları kazanmaya çalışacağız."

Takımın savunmacısı Nathan Jawai ise "Bizim için önemli bir galibiyet oldu bu maç. İki puan aldık bugün. İlk yarı oynayıp farkı açmıştık ama ikinci yarıda enerjimiz düştü. Soğuk kanlılığımızı biraz kaybettik. Ama maçın sonunda kazanmayı başardık." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.