"Ereğli'nin Kraliçesi" hayatını kaybetti

"Ereğli'nin Kraliçesi" hayatını kaybetti

Ereğli ilçesinde tek başına yaşayan, ilçede "Ereğli'nin Kraliçesi" olarak tanınan 84 yaşındaki Nurdanur İyiaktaş hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre 30 yıldır Ereğli'de bir esnafın verdiği tek odalı evde yaşayan, herhangi geliri olmadığı için vatandaşların yardımı ile hayatını sürdüren İyiaktaş, kalp yetmezliği rahatsızlığından dolayı Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İyiaktaş için cenaze töreni düzenlendi.

İyiaktaş'ın cenazesi, Ereği Ulucamii'nde kılınan namazın ardından, Kimsesizler Mezarlığı'na defnedildi.

Törenin ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli İlçe Müdürü Osman Tezcan, İyiaktaş'ın İzmit'te ikamet eden kızına ulaştıklarını fakat karşılık alamadıklarını söyledi.

Yakınları gelmediği için İyiaktaş için cenaze töreni düzenlediklerini belirten Tezcan, şöyle devam etti:

"Nurdanur teyzemizin evine belediye sık sık Evde Bakım Hizmeti kapsamında personel gönderip temizliğini yapıyordu. Fakat 1 ay önce rahatsızlanması nedeniyle kendisini önce hastaneye ardından rehabilitasyon merkezimize almıştık. Teyzemiz dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Ölümünü duyan Kaymakamımız Şakir Erden bey başta olmak üzere belediye ekipleri de seferber oldu. Teyzemizin mezar taşını esnaf yaptıracak. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum."

Cenaze törenine, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkan Yardımcısı Agah Taşkın ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.