Ereğli’de Sıcak Asfalt Yapımı Başladı

Ereğli’de Sıcak Asfalt Yapımı Başladı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi sıcak asfalt sezonunu açtı. Ereğli’de yapılacak olan sıcak asfaltlama çalışmalarının ilk startı Organize Sanayi Bölgesinden verildi.

Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan çalışmalar kapsamında 2 bin ton asfalt yapılacağı ve maliyetinin yaklaşık 3 milyon TL olduğu kaydedildi. 10 adet tır, 2 adet silindir, 1 adet finisher, 2 adet csb, 1 adet greyder ve 35 kişiden oluşan ekiple Organize Sanayi’de başlatılan sıcak asfalt çalışmalarının 4 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, sıcak asfalt çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte Büyükşehir destekli sıcak asfalt çalışmalarımız başladı. Sanayi yolunda önceki gün başlatılan asfalt söküm çalışmaları devam ederken ilk sıcak asfalt yapım çalışmamızı ise Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirdik. Buradaki çalışmaların yaklaşık maliyeti 3 milyon TL’dir. 2 bin ton asfalt dökümü gerçekleşecek. Akabinde ise Ereğli merkezde sıcak asfalt çalışmaları başlatılacak” dedi.

Hizmet odaklı çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Özgüven, “Büyükşehir Yasası ile birlikte yeni bir süreç başladı. Bu sürecin oturması için belli bir zamana ihtiyaç olduğunu söylemiştik. Halen tam anlamıyla oturmasa da sürecin meyveleri yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Kanalizasyon ve su hatlarının yenilenmesi çalışmalarımızı Büyükşehir ile beraber hızlı bir şekilde sürdürürken alt yapısı tamamlanan yerlerde asfalt çalışmalarımız da hız kazanarak devam edecek. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Tek istediğimiz biraz sabır ve anlayıştı. Ereğli halkı da bizim samimiyetimize inanarak bu sabrı gösterdiler. Şimdi bu sabrın karşılığını hep birlikte Ereğli’ye kazandıracağımız hizmetlerle alacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.