Ereğli Belediyesi’nden evde bakım hizmeti

Ereğli Belediyesi’nden evde bakım hizmeti

Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, kimsesi olmayan, yaşlı, maddi durumu zayıf vatandaşlarımızın evlerine giderek bakım ve temizlik çalışmaları yapıyor.

Ekipler, özellikle ev temizliği yaparak huzurlu ve sağlıklı bir ev ortamında yaşama imkanı sağlıyor. Vatandaşların oldukça memnun olduğu bu hizmetleri 5 kişiden oluşan bir ekip gerçekleştiriyor. Hizmet ekibi, evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri elden geçirerek hazır hale getiriyor. Üçgöz Mahallesinde ikamet eden 80 yaşındaki Ayşe Karabaş’ın evini ziyaret eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven Evde Bakım Hizmeti Ekibinin gerçekleştirdikleri çalışmayı yerinde inceledi.

“BEN DEVLETİN İŞİNİ GÖRMEDİM Kİ DEVLET BANA BAKIYOR”

Başkan Özgüven, Ayşe Karabaş ile bir süre sohbet ederek hal ve hatırını sordu. Özgüven, Ayşe Karabaş’ın tüm ihtiyaçlarının giderileceğini, evinin temizleneceğini ve sürecin ayda bir kez yapılarak devam edeceğini söyledi. 3 aylık yaşlılık maaşı aldığını ifade eden Ayşe Karabaş, “Ben devletin işini görmedim ki devlet bana para yardımı yapıyor. Sizlerde bana yardım ediyorsunuz. Allah razı olsun” dedi.

Ayşe Karabaş, kendisine verilen parayı haram diye almak istemediğini söyleyerek, “Sen düşkünsün al haram olmaz dediler” diye konuştu. Eşi ve çocuğu olmayan Ayşe Karabaş’ın bu sözleri üzerine Başkan Özgüven, “Anadolu insanının ne kadar tok ve alçakgönüllü olduğu görüyorsunuz değil mi” diyerek duygu dolu anlar yaşadı.

“BÜYÜKLER DEĞERLERİMİZDİR”

Ayşe Karabaş’ın evini gezen Başkan Özgüven, “Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında evde Bakım Hizmetleri ekibimizin yaptığı bir hizmeti ziyaret etmek istedim. Kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan 80 yaşındaki Ayşe teyzemizin evinde yapılan çalışmayı gördüm. Ev zamanında kullanışlı imiş ancak zamana yenik düşmüş. Evin içerisinde su yok. Merdivenler sağlam değil. Ekiplerimiz suyu içeri alırken merdivenleri de sağlamlaştıracaklar. Evde genel bir temizlik çalışması yapılıyor. Bunun dışında Ayşe teyze 3 aylık yaşlılık maaşı alıyor. Tek geçim kaynağı. Onu da ‘ben devletin işini görmedim ki devlet bana para veriyor’ diyerek almak istemiyor. Bu sözler karşısında duygulanmamak elde değil. Ayşe teyzenin her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Aylık ziyaretlerimiz devam edecek. Ayrıca Ayşe teyze gibi yaşlı, kimsesi olmayan, maddi durumu zayıf olan vatandaşlarımızı muhtarlar ve vatandaşlarımız bizlere bildirsinler. Bu büyükler bizlerin değerleridir. Onlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ereğli halkı bizi yönlendirsin. Bu görev ulvi bir görevdir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.