'Erdoğanı çok iyi bir işadamı olarak görüyorum'

'Erdoğanı çok iyi bir işadamı olarak görüyorum'

Dünyanın en zengin Arap işadamlarından Shaikh Saleh Kamel, son 10 yılda Türkiye'nin yaşadığı değişimi 'sihir'e benzetti. Kamel, Başbakan Erdoğanı çok iyi bir işadamı gibi gördüğünü söyledi

'Tayyip Bey iyi bir işadamı'

Dünyanın en zengin Arap işadamlarından Shaikh Saleh Kamel, son 10 yılda Türkiye'nin yaşadığı değişimi 'sihir'e benzetti. Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili konuşan Kamel, 'Tayyip Bey'i çok iyi bir işadamı olarak görüyorum. Onun ülkesine yaptıklarıyla gurur duyuyorum' dedi

Uluslararası iş dünyasının liderleri Türkiye'de buluşup, 'kriz' konuştu. Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya 88 ülkeden bin işadamı, İstanbul'da bir araya gelerek, 'boğaza karşı' küresel krizin etkilerini tartıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğinde düzenlenen organizasyonun en dikkat çeken konuklarından biri ise İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Shaikh Saleh Kamel oldu.

MUCİZE GİBİ

Arap dünyasının 'en zengin ilk 10' listesinde yer alan, aynı zamanda Türkiye'de de şubesi bulunan Albaraka'nın ortaklarından olan Saleh Kamel, Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sempatisini  anlattı. Türkiye'nin 2002'den bu yana adeta mucize yarattığını belirten Saleh Kamel, 'Türkiye'nin yaptığı sihir gibi.

Özellikle içinde bulunduğumuz kriz ortamında, İslam dünyası içinde petrolü olmadan, kendi dinamikleri ile böyle bir performans sergileyen sadece Türkiye ve Malezya var. Diğer islam ülkelerine baktığınızda ya petrolleri var ya da çok fakirler' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan olmadan çok önceden beri tanıdığını ve yakın dost olduğunu anlatan Kamel, 'Onu bir işadamı olarak görüyorum. Ve onun ülkesine yaptıklarıyla gurur duyuyorum. Bence Tayyip Bey çok iyi bir iş adamı' dedi.

Suriye politikanız çok doğru

TÜRKİYE'yi İslam dünyasındaki lider ülkelerden biri olarak gördüğünü vurgulayan Saleh Kamel, Türkiye'nin Suriye konusunda takındığı tavrı ise çok doğru bulduğunu ve desteklediğini ifade etti. Kamel, 'Suriye konusunda Türkiye'nin kurallarını takdir ediyorum. Bir insan olarak ve bir müslüman olarak Türk hükümetinin ve Türk halkının tavrını kusursuz buluyorum' şeklinde konuştu.

Türkiye'de kendi müşterime rakip olmam

Krizin yoğun yaşandığı ülkelerde faaliyetlerinin bulunmadığını bu nedenle işlerinin global krizden hiç etkilenmediğini ifade eden Kamel, Albaraka'nın Türkiye'deki büyümesinden memnun musunuz sorumuza, 'Elhamdülillah çok iyi gidiyor' şeklinde yanıt verdi. Kamel, Türkiye'de yeni yatırımlara ise sıcak bakmadığını belirterek; 'Türkiye'de başka yatırım düşünmüyorum. Çünkü burada kendi müşterilerimle rakip olmak istemem' diye devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.