Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: İfade sıkıntısı yok

Erdoğan’dan yeni anayasa açıklaması: İfade sıkıntısı yok

Erdoğan'dan yeni anayasa taslağı ile ilgili "cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık olması şahsen benim açımdan sıkıntı değildir" dedi. Cumhurbaşkanı 'teröre destek veriyor' dediği Almanya ve Belçika'ya da yine çok sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan ziyaretleri öncesinde Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi. Pakistan ve Özbekistan ziyaretine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  Pakistan ziyareti ile bilgi verdikten sonra, soru cevap kısmında, Erdoğan’a ‘yeni anayasa değişikliği çalışmaları’ konusu soruldu.

AKP'nin başkanlık teklifini MHP'ye sunması ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek AK Parti, gerekse MHP'nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın öncelikle Cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Yapılan bu çalışmanın başkanlık veya cumhurbaşkanlığı olması hususunda benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir. Bu parlamentoya götürüldükten sonra parlamentoda 367 yakalanır mı yakalanmaz mı veya sadece referandum kararı mı çıkar? Bunu o süreçte göreceğiz. Ondan sonraki süreç ise milletimin vereceği karardır. Bu arada da cumhurbaşkanlığına parlamentodan geçtikten sonra gelmesi söz konusudur. Geldiği zamanda tabi metne tam manasıyla muttali olacağız. Metni de o zaman görmüş oluruz. Ona göre de değerlendirmeleri yaparız. Şuan da böyle bir değerlendirme yapmam söz konusu değil. Sadece partiden ilişiğinin kesilmesi veya kesilmemesi hususunda benim kanaatim, bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin kesilmesi bir defa ülkedeki siyasi etkinliğin, ülkedeki aktif bir yapının zafiyet bulmasını getirir. Böyle bir adım atılıyorsa ki fiili başkanlık diye Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği şekliyle cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği şekliyle o zaman tabi ki partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisi ile beraber bu yolu yürümesi, bu süreci hissetmesi, hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacak. Atılacak adımlarda çok daha kararlı dayanışma içerisinde adımlar atılmış olacaktır. Bir patinaj dönemi tamamıyla terk edilmiş, bir dayanışma dönemi geleceğe yönelik başlamış olacaktır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.