Erdoğan'dan Rusya'ya Suriye uçağı tepkisi

Erdoğan'dan Rusya'ya Suriye uçağı tepkisi

Recep Tayyip Erdoğan: Rusya, uçakta ne olduğunu kendi kargo şirketine sorsun.

Başbakan Erdoğan, Suriye uçağındaki el konulan malzemelerle ilgili olarak bilgi isteyen Rusya’ya “Bizden bilgi istemene gerek yok. Bu bilgiyi ilgili büroya sor. O sana versin” derken; uçaktaki malzemelerin ise kesinlikle harp malzemesi olduğunu söyledi.

AZERBAYCAN ZİYARETİ ÖNCESİ KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 12. zirvesine katılmak üzere bu ülkeye gitti. Esenboğa Havalimanı'nda Azerbaycan'a hareketi öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, bu toplantıda ekonomi, turizm, sanayi, altyapı üst yapı gibi konuların ele alınacağını söyledi. Enerji alanında yapılacak olan çalışmalarla geleceği planlayacaklarını ifade eden Erdoğan, bundan önceki zirvenin ise Türkiye'de yapıldığını hatırlattı. Bakü'de bir sonuç bildirgesi ortaya çıkacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu toplantıda İlham Aliyev başta olmak üzere diğer devlet başkanlarıyla da gün boyu görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

"SURİYE UÇAĞINDAKİ MALZEMELER HARP MALZEMESİDİR"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Suriye uçağı ile ilgili olarak incelemeler sürüyor mu, neler bulundu? Füze parçaları ya da radar parçaları olduğuna dair iddialar vardı. Ermenistan uçağı da indirildi. Türkiye budan sonra hep böyle mi davranacak?" şeklindeki sorusu üzerine, daha önce bu konuda bir açıklama yaptığını söyleyerek, Suriye'ye bu malzemeleri gönderen firmanın Türkiye'deki Makine Kimya Enstitüsü'ne denk geldiğini söyledi. Uçaktaki malzemelerle ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Şimdi bu iki kurum arasında elimizde olan bu malzemeler kesinlikle harp malzemesidir. Bunu radar malzemesidir, şu malzemesidir diye saptırmaya gerek yok. Bu radar malzemeleri de zaten harp malzemesi işlevini görmektedir" dedi.

HER ŞEY FOTOĞRAFLARLA ORTADA

İncelemelerin ardından gerekli açıklamaların yapılacağına vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "İyice netleştikten sonra zaten hepsinin fotoğrafları elimizde mevcut. Çalışmalar devam ediyor ama harp malzemesi olduğu konusu kesindir, gönderen belli, alan belli" diye konuştu. Suriye Milli Savunma Bakanlığı'nın da Rus firmadan ne aldığının fotoğraflarla belli olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Aksini zaten Rusya'daki bu firma açıklamış değil. Rusya bizden bilgi istiyor. Bizden bilgi istemene gerek yok. Bu bilgiyi ilgili büroya sor. O sana versin. Ne gönderdiğin bütün konşimentolarda belli. Ve bizde de bunlar mevcut. Ve gönderilen yer, o da belli. Dolayısıyla burada hiç sağa-sola bu işi saptırmanın anlamı yok. Resimleriyle tüm malzemeler elimizde. Zaten üzerindeki yazılarıyla, markalarıyla nereden çıktığı, nereye gittiği o da belli" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.