Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi Mesajı

Erdoğan'dan Malazgirt Zaferi Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnanıyorum ki, köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnanıyorum ki, köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe ilelebet devam edecektir.” dedi.

Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Başbakan Erdoğan Malazgirt Zaferi’nin, aziz milletin kaderini değiştiren, tarihin akışına yeni bir yön tayin eden ve ortak hafızadan asla silinemeyecek olan bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Erdoğan, bu kutlu zaferle birlikte, Anadolu’nun kapılarının ardına kadar millete açıldığını; bu mukaddes toprakların öz vatan haline geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Malazgirt Zaferi’yle birlikte Anadolu’da yeni bir anlayış hakim olmuş, asırlar boyunca devam edecek olan barış, kardeşlik ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır. 1071’de Anadolu topraklarına ekilen barış ve hoşgörü tohumları yeşererek bütün coğrafyayı kaplamış ve bu coğrafyada yaşayan bütün halklara barış, sevgi ve hoşgörü temelinde ortak yaşama kültürünü yerleştirmiştir. O gün ortaya konan ruh, o gün yeşeren yüksek idealler, asırlar boyunca her zorlukta, her mücadelede olduğu gibi, İstiklal Savaşımızda da bize ilham vermiş, bu toprakların vatanımız olarak payidar kalmasını sağlamıştır.”

“İnanıyorum ki, köklü geçmişimizden ilham alarak kurulan Cumhuriyetimiz, Malazgirt Zaferi’nin kazanılmasında ortaya konan ideal ve ruha bağlı kaldıkça, adaletten ayrılmadıkça, barışı, hoşgörüyü yücelttikçe ilelebet devam edecektir.” diyen Erdoğan, Anadolu’yu vatan kılmaya vesile olan Malazgirt Zaferi’nin 943. yıldönümünü kutladı, kutlu zafere önderlik eden büyük kumandan Sultan Alparslan’ı ve aziz şehitleri rahmetle andı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.