Erdoğan'dan kritik toplantı: Sokağa çıkma yasağı genişleyecek mi?

Erdoğan'dan kritik toplantı: Sokağa çıkma yasağı genişleyecek mi?

Erdoğan bugün kabineyi toplayarak kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantının gündem maddeleri sokağa çıkma yasağının genişletilmesi ile terhisler olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs tedbirleri kapsamında bugün üçüncü kez telekonferans yöntemiyle toplanacak. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda koronavirüse karşı sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, lokal karantina önlemleri ve terhislerin durdurulması gibi kararlar gündemde. Kritik konuların konuşulacağı toplantının ardından Erdoğan'ın akşam saatlerinde ‘Ulusa Sesleniş’ konuşması yapması bekleniyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENİŞLEYECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'nden telekonferansla gerçekleştireceği toplantıda koronavirüse karşı alınan tedbirlerin masaya yatırılması bekleniyor. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sunum yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Koca'nın alınan önlemlere ilişkin sunumuyla birlikte, hafta sonunda uygulanan 30 büyükşehir ile Zonguldak ilindeki 48 saatlik sokağa çıkma yasağının salgını nasıl etkilediği de görüşülecek. Bu kapsamda hafta sonu için alınan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının genişletilmesi veya süresinin uzatılmasına dönük değerlendirmeler de yapılacak.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre kabine toplantısında koronavirüse karşı il, ilçe, belde, mahalle bazındaki lokal karantina uygulamaları ve her alanda adım adım hayata geçirilecek ek önlemler ele alınacak. Bu kararın alınmasında vatandaşın kurallara ne derecede uyduğu ve riayet ettiği belirleyici olacak.

Diğer yandan İçişleri Bakanı Soylu da sokağa çıkma yasağı sonrası yaşananlar ve kabul edilmeyen istifası hakkında bilgilendirme yapacak.

TERHİS VE CELP DÖNEMLERİ ERTELENECEK Mİ?

Ayrıca toplantında hafta sonu gündeme gelen asker terhislerinin ve celp dönemlerinin durdurulması hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir sunum yapması ve kararın hafta içinde uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.

Erdoğan, kabinede alınan kararları ve koronavirüsle mücadelede hayata geçirilecek yeni tedbirleri toplantının ardından ‘Ulusa Sesleniş’ konuşmasıyla duyuracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.