Erdoğan'dan bedelli ve HSYK açıklaması

Erdoğan'dan bedelli ve HSYK açıklaması

Cuma namazı sonrası Camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "HSYK Yasasını geriye çekme diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Cuma namazı sonrası Camiden çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "HSYK Yasasını geriye çekme diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin soruları şöyle yanıtladı:

GERİ ÇEKME DİYE BİR ŞEY YOK

"Sadece bazı düzenlemeler yaptık. Talepler tavsiyler üzerine yaptık. HSYK Yasasını geri çekmeyeceğiz. Arzu ederdik ki Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu düzenlemesi bir anayasl düzenleme olsun. Biz muhalefete gerekli çağrıyı yaptık. Kendilerini Adalet Bakanımız ziyaret etti. Malesef anayasal değişiklik için olumlu tepki gelmedi. Komisyonlarda da bazı arzu edilmeyen fiili durumlar yaşandı. Genel Kuruldayız. Genel Kurulda da arzu edilmeyen durumlar meydana geldi. Şimdi ne olabilir. En azından adalet akademisi ile ilgili 22 maddelik konuyu gençireceğiz. Bu iki üç madde dışında kalan kısmı donduracağız. Ağırlıklı olarak bu 22 maddeye yöneleceğiz. Belki bir iki madde daha buna ilave olur. "

CUMHURBAŞKANI GERİ ÇEKİN DEDİ Mİ?

"Cumhurbaşkanımızla da bu konuları enine boyuna müzakere ettik. İçeriği konusunda başından itibaren kendileri ile görüştük.  Teklifi geri çekin diye bir şey gelmedi Cumhurbaşkanımızdan."

"YENİDEN YARGILAMA SÜRECİNİ SİZDEN DUYUYORUM"

Abdurrahman Yalçınkaya gibi isimlerin yer aldığı yargıtay genel kurulu ile ilgili hiç bir bilgim yok. Bunlardan haberim de yok. Çalışmalar yapılacak, bize gelince açıklarız.

"TBMM'DE YAŞANANLAR TAHRİK"

Genel Kurul kürsüsünden bir parti genel başkanına, ailesine, başbakana bu denli hakaretler yapılması her halde tahrikdir. Sebep neticeyi doğurur. Biz parlamentoda bu tahriklerden kaçınmazsak bunlara benzer şeyler çok yaşanır. Bütçe görüşmelerinde de nitekim biz kendi hakkımızı kullanmak için kürsüye çıktığımızda ana muhalefet partisinin masalarından hakaretler, bağırmalar. Önce meclis adabını öğrensinler. Hoş değil ama malesef oldu.

"CHP'LİLER ÖZÜR DİLESİN"

Şahsımdan özür bekliyorlarmış. Böyle bir düşüncem yok önce onlar özür dilesin.

BEDELLİ ASKERLİK SORUSU

Başbakan Erdoğan gazetecilerin Mili Savunma Bakanı'nın Bedelli Askerlik ile ilgili sorusuna ise "Bedelli askerlik gündemimizde yok." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.