Erdoğan, Yine Bank Asya Aleyhine Konuştu

Erdoğan, Yine Bank Asya Aleyhine Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında yine Bank Asya aleyhine konuştu. Bir bankanın batırılmaya çalışılmadığını öne süren Erdoğan, “O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında yine Bank Asya aleyhine konuştu. Bir bankanın batırılmaya çalışılmadığını öne süren Erdoğan, “O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. Batan böyle bir finans kuruluşunu o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?” dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Recep Tayyip Erdoğan, bir bankanın yönetim kurulu başkanının açıklamalarını örnek göstererek tepki gösterdi. Erdoğan, “Çıkıyor bir ifade kullanıyor. Son yıllarda istikrara güvenliğimize, birliğimize, yönetim kurulları olarak bu tür saldırılara atıfta bulunarak son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Neymiş, elde edilen başarılara gölge düşmüş. Neymiş, Türkiye’nin yurt dışında itibarı zedelenmiş. Neymiş, hukuk sistemi sorgulanmaya başlanmış. Bunu söyleyen şahsın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı bankanın bir inceleme yaptırdım. Son 12 yılda aktifleri 8 kat, mevduatı 6 kat büyümüş. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok. Şimdi cumhurbaşkanıyım, cumhurbaşkanı da yok. Bir şey söylendiği zaman bunları inceleyen, incelettiren, bunu takip etmek durumundayız. Gerçekten böyle bir şey varsa, geri gidiyorsak kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Çünkü bu ülke hepimizin. Çok daha iyi bir noktaya gelmemiz lazım. Ben tabi bunu görünce ‘el insaf’ dedim. Gezi olayları ve 17 - 25 Aralık darbe girişimi. Bu çirkin, bu ihanet girişimlerinin karşısında dimdik durduğumuz için son 12 yılda kazancına kazanç katmış olanlar çıkıyor, rahatsızlık ifade ediyor. İşte bu zihniyetin arkasında eski Türkiye’nin alışkanlıkları var. Eski Türkiye’nin o kısır döngüsü var. Bakın burada açık konuşacağım; ağaç dediler, çevre dediler, park dediler. Günlerce sokakları işgal ettiler. Adeta yağmaladılar. Başbakanlığım döneminde ağaç ve fidan olarak 3 milyar. yetişmiş ağaç olarak 700 milyon, fidan olarak 2 milyar 300 milyon. Şu anda hazırlanan iddianamede telefon konuşmaları asıl maksadın ne olduğunu ortaya koyuyor. Bir yerlerden bol miktarda paralar alınıyor. Lojistik destek sağlanıyor. Ağaç için park için değil, bir tanesi, ‘Hala anlamadınız mı?’ diyor. ‘Bu ağaç meselesi değil’ diyor. Hükümeti devirmek için bir takım vandallar sokağı örgütlüyor. Hepsi ortaya çıktı. Sanıkların ifadeleri de çok ilginç. Telefonda konuşulurken ‘alkollüydüm’ diyor. ‘Kız arkadaşıma hava atıyordum’ diyor. Türkiye’de yaşanan Gezi olaylarının benzeri Mısır’da yaşandı. Ukrayna’da yaşandı. Suriye’deki durumu görüyorsunuz. Sonuç ortada.” şeklinde konuştu.

Gezi olayları karşısında dik durduklarını ileri süren Erdoğan, şöyle devam etti: “Dik durmasaydık, bugün çok farklı bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Aynı şekilde 17- 25 Aralık darbe girişimi. Belli sermaye çevrelerinin, belli iş adamlarının, holdinglerin bugün dahi bu paralel yapıyı, bu ihanet şebekesini maalesef görmezden gelmesi, hatta hatta bir kısmının kol kanat gerdiğini, açık açık desteklediğini görüyoruz. Niye, çünkü 17-25 Aralık bir darbe girişimiydi ve bütün amaç da eski Türkiye’ye geri dönmekti. Hem Gezi olaylarında hem 17- 25 Aralık darbe girişiminde eski Türkiye’yi diriltmek, sadece kendilerine kazanç sağlamak istediler. Yani istedikleri zaman 24 saat içerisinde bir hükümeti götürürüz, yenisini getiririz mantığı. Faiz lobileri adeta ellerini ovuşturdular. Bütün dert budur.” şeklinde konuştu.

Bank Asya’yla ilgili görüşlerini dile getiren Erdoğan, “2000’li yıllarda 26 bankanın battığını söylüyor beyefendi. Şimdi diyor bir bankanın batırılması için çalışılıyor. Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Batan böyle bir finans kuruluşunu o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim? Ve bir de hakaretamiz bir şekilde Sayın Başbakan’a, onun yanında da işte yüksek rakımlı yerden bahsediyor. Pek alışık değil. Herhalde oralara gelmesi de mümkün olmayacak. Bu anlayışla bu kafayla böyle bir şey olmaz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.