Erdoğan: Türkiye Teröre Göz Yuman Bir Ülke Değildir

Erdoğan: Türkiye Teröre Göz Yuman Bir Ülke Değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, teröre destek veren, göz yuman bir ülke değil, bilakis teröre karşı en etkili mücadeleyi veren ülkedir.” dedi.BM Genel Kurulu’na hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, “30 yıldır terörden çok...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, teröre destek veren, göz yuman bir ülke değil, bilakis teröre karşı en etkili mücadeleyi veren ülkedir.” dedi.

BM Genel Kurulu’na hitap eden Recep Tayyip Erdoğan, “30 yıldır terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Hâlâ çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Din adına terör kavramını hiçbir şekilde onaylamadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: “Böyle bir tanımlamanın en başta dinlere yönelik bir saygısızlık olduğuna inanıyoruz. Barış anlamına gelen İslam kavramının terör ile yan yana kullanılmasına da şiddetle karşı çıkıyoruz. İslam ile terörün yan yana kullanılması inciticidir. Aynı şekilde kendi insanlık dışı eylemlerine İslami etiketini yakıştıranlar da başta İslam dini olmak üzere tüm dinlere ve insanlığa karşı çok büyük saygısızlık içindedir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’den Türkiye’ye kaçan 1,5 milyon insanı büyük kendi imkanlarıyla yardım ettiklerini belirterek, dünyadan kendilerine ciddi bir destek gelmediğinden şikayet etti. Erdoğan, Suriyeli mülteciler için 3,5 milyar dolarlık harcama yaptıklarını vurguladı ve “Buna mukabil zengin ve güçlü Avrupa ülkeleri sadece 130 bin Suriyeliyi kabul etmiş durumda.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, sadece son 5 gün içinde Türkiye’ye 150 bin Suriyelinin giriş yaptığını ekledi. Erdoğan, “500 yıl önce Avrupa’dan kovulan Musevilere sahip çıktığımız gibi, Avrupa içindeki Hıristiyan toplulukların haklarını tarih boyunca koruduğumuz gibi, bugün de dinlerine, mezheplerine, ırklarına bakmadan herkese kucak açıyor, yardım eli uzatıyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin milli gelirinin binde 21’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi olmasından gurur duyduğunu kaydetti.

Erdoğan, Türkiye’nin 2015-2016 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesi için BM üyelerinden destek istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.