Erdoğan: Son Yıllarda Doğal Afetlerin Sayısı Ve Sıklığında Artış Meydana Geldi

Erdoğan: Son Yıllarda Doğal Afetlerin Sayısı Ve Sıklığında Artış Meydana Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine değinerek, Türkiye’nin bu konuda yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.Birleşmiş Milletler’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, gelecek sene sonunda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine değinerek, Türkiye’nin bu konuda yaptıklarını ve hedeflerini anlattı.

Birleşmiş Milletler’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, gelecek sene sonunda Paris’te sonuçlandırılması öngörülen iklim değişikliği anlaşmasının müzakere sürecinde New York’taki zirvenin önemli bir sinerji oluşturacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Küresel ısınmanın olumsuz etkisi, dünyanın her bölgesinde farklı şekillerde hissediliyor. Son yıllarda meteorolojik olaylardan kaynaklanan doğal afetlerin hem sayısında hem de sıklığında ciddi artışlar meydana geldi. Bu bakımdan iklim değişikliği ile mücadelede 2020 sonrası dönemde yeni bir rejime ihtiyaç var. Meselenin özüne inerek, bu rejimin unsurlarını doğru tespit etmeliyiz. Yeni sistem BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin temel ilkelerini göz önünde bulunduran, şeffaf, kapsayıcı, adil ve eşitlikçi olmalıdır.” dedi.

Varılacak anlaşmada tüm ülkelerin adil bir hukuki statü ile yer bulması gerektiğini ifade eden Erdoğan, özellikle iklim değişikliğinde tarihî sorumluluğu olan gelişmiş ülkelerin; salınım azaltımı, finansman ve teknoloji desteği konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmesini istedi.

Kritik kümelenme oluştuğu takdirde Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelede üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin bu konuda yaptıklarını anlattı. 2023’e kadar yenilenebilir enerjinin toplam enerjideki payını yüzde 30’a yükseltmeyi ve ekonomideki enerji yoğunluğunu yüzde 20 azaltmayı hedeflediklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.