Erdoğan: Rehinelerimizi Kurtardık, Şimdi Farklı Yol Haritası Çalışmaya Başlıyor

Erdoğan: Rehinelerimizi Kurtardık, Şimdi Farklı Yol Haritası Çalışmaya Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM toplantısında IŞİD'e karşı oluşacak bir koalisyon içerisinde rehineler olduğu için farklı yaklaştıklarını söyledi. Erdoğan, "Biz bu sorumluluğun idraki içerisinde ne dedik sağ salim önce bu 49...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM toplantısında IŞİD'e karşı oluşacak bir koalisyon içerisinde rehineler olduğu için farklı yaklaştıklarını söyledi. Erdoğan, "Biz bu sorumluluğun idraki içerisinde ne dedik sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım ve yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası çalışmaya başlıyor, çalışacak. Biz güçlüyüz, güçlü bir ülkeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’yle ilgili karamsarlıklara inanılmamasını istedi. Erdoğan, “Şuan belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa hiç kimse aldanmasın. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak içeride ve dışarıdaki gelişmeleri en yakında takip eden birisi olarak ifade ediyorum. Türkiye ekonomisi de Türkiye dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında ilerliyor.” dedi.

Türkiye’nin ihracatta kullanacağı yeni logosunun tanıtım programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisi de Türkiye dış politikası da hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar sağlam ve istikrarlı şekilde yollarında devam etiğini ileri sürdü. Erdoğan, “Bundan hiç endişeniz, tereddüdünüz olmasın. Uluslararası medyadan bazıları çıkıyor, Türkiye ekonomisi şöyle, Türkiye ekonomisi böyle diye afaki yorumlar yapıyor. İnanın, karanlık bir operasyonun, karanlık bir algı operasyonunun parçası olarak bunu yapıyorlar. Aynı şekilde bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Bunların kimler olduğunu, buradaki işadamları arkadaşlarım gayet iyi bilirler. Bunların kökeninin ne olduğunu gayet iyi bilirsiniz. Batmakta olan ülkelerin notunu 6 not birden yükseltiyor. Türkiye gibi büyüyen bir ekonomi hakkında olumsuz yorum yapıyor. İnsaf ya. Edep denilen bir şey var. Ya ekonomi bilmiyorlar, ya bunların bilimden haberi yok. Ve yahut da gerçekten bu alanda daha yeni çırak bile değiller. Tamamen siyasi bir karar veriyorlar. Bunun adı algı operasyonudur. Başka bir şey değil. Türkiye’yi güya dünyada küçük gösterecekler. Yaptıkları iş bu. Bu seviyelere ulusal ya da uluslararası bazı medya ve o bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının üfürmeleriyle gelmedik. İşçimizin, esnafımızın sayesinde geldik.” diye konuştu.

‘AMERİKA VE İNGİLTERE’DEN SONRA TÜRKİYE GELİYOR’

Acil ve insani yardımlarda şuanda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den sonra dünyada üçüncü sırada Türkiye’nin geldiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye bu. Yani artık alan el değil veren eliz. Kriz bölgelerinden vatandaşlarını tahliye edebilen, başka ülke vatandaşlarını tahliye edebilen, rehinelerini başarılı operasyonlarla burunları dahi kanamadan kurtarabilen bir Türkiye var. 1.5 milyona yakın insanı, Arap, Kürt, Ezidi, Sünni, Şii, Müslüman, Hristiyan, Musevi demeden kabul eden sınırlarını açan, onlara gıda barınak, güvenlik temin edebilen bir Türkiye var. Bu vatandaşlarımız arasında bazı olumsuz yaklaşımlar meydana getirebilir. Ama şunu unutmayalım. Biz insanız. Hep mazlumların, darda kalanın yanında olduk.”

‘REHİNELERİMİZİ KURTARDIK YOL HARİTAMIZ DEĞİŞTİ’

Türkiye’nin, bölgesel krizlerin çözümünde görüşlerine, uyarılarına, özellikle de gücüne ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu Birleşmiş Milletler (BM) de güvenlik konseyi toplantısında burada Türkiye’nin olması gerekir ifadesini baktım ki katılımcıların hepsi. İkili görüşmelerde bir burayı Türkiye’nin içinde bulunduğu lider kadroyla ancak gerçekleştirebiliriz diyen bir anlayış var. Zaten işin gereği de bu. Sürekli olarak bu insanlar size göç ediyor. Ve tehdit altında olan ülke Türkiye. Irak tarafından da tehdit var, Suriye tarafından da tehdit var. Irak’ı ve Suriye’yi hedefe koyan bir anlayışı bölgedeki tüm terör örgütleriyle böyle bir mücadeleyi yapmak zorundayız. Buradaki oluşacak bir koalisyon içerisinde Türkiye rehineler olduğu için tabi biz bu süreçte farklı yaklaşmıştık. Şimdi bakıyorum bazı medya mensupları, ‘Başbakanken şöyle diyordu, şimdi böyle diyor’ filan gibi böyle yazanlar, çizenler var. O kadar anlarsınız. Sizin sırtınızda küfe yok. Rahatsınız. Ama bizim sırtımızda küfe var. Sorumluluk var. Biz bu sorumluluğun idraki içerisinde ne dedik sağ salim önce bu 49 tane rehinemizi kurtaracağız. Ondan sonraki yaklaşım ve yol haritamız farklı olacak. Şimdi farklı yol haritası çalışmaya başlıyor, çalışacak. Biz güçlüyüz, güçlü bir ülkeyiz. Gücünün farkında bir ülkeyiz. Esasen yeni Türkiye, gücünü yeniden keşfeden bir Türkiye’dir. Potansiyelini yeniden keşfeden Türkiye’dir.” ifadelerini kullandı.

‘MEHMETÇİĞE TAŞ ATMAK DENSİZLİKTİR’

Türkiye’ye sığınan Kürtlerin güvenliğinden sorumlu askerlere taş atanlara sert çıkan Erdoğan, “Mehmetçik sınıra gelen o mağdur insanların, can güvenliği için çırpınırken birilerinin çıkıp Mehmetçiğe taş atması maalesef büyük bir densizliktir. Türkiye’nin bu mağdur Kürt kardeşlerimize sınırı açması, çözüm süreci yolunda muhabbeti artırması gerekirken, birileri bundan rahatsız oluyor. Tahrik, provokasyon, sabotaj peşinde koşuyor. Hiç umutlanmasınlar. Ne bu kardeşliğe ne de çözüm sürecine asla zarar veremezler. Benim yurtiçi ve dışındaki Kürt kardeşlerim de taş atan ellerle su veren, ekmek veren, toprağını misafirine açan elleri ve gönülleri birbirinden ayıracaktır diye inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasından sonra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle birlikte Türkiye’nin yeni logosunun bulunduğu panonun örtüsünü açarak tanıttı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.